Gorj Domino: Secretarul de stat Bebe Ionică, zeci de miliarde din contracte cu statul, acordate preferenţial
Gorj Domino: Secretarul de stat Bebe Ionică, zeci de miliarde din contracte cu statul, acordate preferenţial
Ultra - Scurte4 noiembrie 2013

 

Cotidianul Gorj Domino a realizat o anchetă privind modul în care secretarul de stat Bebe Viorel Ionică a reușit, prin anumite mișcări politice inspirate, să strângă o avere deloc de neglijat, din contracte cu statul ce i-au fost acordate preferențial.
Cunoscut om de afaceri, acesta a reușit să pună mâna pe Centrul de Calcul SA, unde avea 96% din acțiuni, în urma unei preluări controversate, în 1999, când a fost privatizată Societatea de Servicii Informatice Tg-Jiu. Deja în 2008, pe când era vicepreşedinte al PD Gorj, Bebe Ionică era asociat şi acţionar la mai multe firme, primind de la fiecare sume destul de importante, sub formă de dividente. Astfel, de la Centrul de Calcul a încasat 372.000 de lei, de la Medpro SRL, unde deţinea 25% din acţiuni,  11.600 de lei, iar de la Informatica SRL, firmă radiată un an mai târziu, 2800 de lei.
Mai mult, acțiunile firmelor deținute de Bebe Viorel Ionică erau cotate destul de bine: 60%  din SC Gorjeanul S.A valora  54.000 de lei; peste 65.000 de lei reprezenta preţul celor 72% din acţiunile deţinute la Societatea Naţională de Informatică  (SNI) SA Bucureşti şi 87.000 de lei, procentele de la Centrul de Calcul.
La sfârșitul lui 2009 însă, odată cu schimbarea culorii politice, și afacerile deținute de Ionică au început să crească. Astfel, în 2011, ca membru PSD Gorj, acesta a câştigat de pe urma Centrului de Calcul – 342.000 de lei, a SNI – 85.000 de lei, Medpro – 77.000 şi Bodrami Prest SRL – 65.000 de lei, rezultând un total de 569.000 de lei, net superior câştigului din 2008. Majoritatea acestor câştiguri au venit, însă, în urma unor contracte cu statul –  Primăriile Motru, Ioneşti, Rovinari, Turceni, Spitalul Județean Târgu Jiu, AJOFM, Consiliul Județean Gorj – majoritatea contractelor fiind încheiate prin încredinţare directă.
În primăvara lui 2012, Bebe Ionică, deja vicepreședinte al PSD Gorj, a început să-și ”curețe” imaginea, pregâtindu-se astfel pentru un post de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor. Astfel, acesta și-a cedat toate acțiunile fiilor săi, și pentru a avea o declaraţie de avere impecabilă, viitorul demnitar şi-a achitat anticipat şi cele două credite pe care le avea la bancă, cu termen scandent în anul 2017.
Mai mult, după un proiect pe fonduri europene respins în 2011, și denumit „Dezvoltare şi Inovare prin Implementare Platforma E-Learning”, Bebe Viorel Ionică are ocazia, acum, din funcția pe care o deține, să îndrepte „nedreptatea” ce i s-a făcut firmei deţinute acum de către fiii săi, în urmă cu doi ani, mai ales că acesta a anunțat că în perioada 2014-2020, se vor aloca, pentru proiectele pe fonduri europene ce vizează societatea informaţională,  800 de milioane de euro.
Detalii, aici.
 
 
 
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.