Grupul de Acțiune în Interes Public contestă PUZ-ul Căii Eroilor
Grupul de Acțiune în Interes Public contestă PUZ-ul Căii Eroilor

Grupul de Acțiune în Interes Public a contestat, în termenul legal, prin petiția adresată primarului Târgu Jiului și Consiliului Local, reducerea la niște cote absurde, în noul PUZ al Căii Eroilor, a zonei de protecție a Axei Brâncuși, în așa fel încât să fie favorizată demolarea bijuteriei arhitectonice care a aparținut medicului Constantin Lupescu și a încă unei case cu valoare istorică, situată lângă clădirea – monument istoric a Bibliotecii Județene. Așa cum a recunoscut public primarul Florin Cârciumaru, pe locul caselor demolate va apărea un supermarket BILLA, ocazie cu care vor fi anulate toate șansele de accedere a Ansamblului Brâncuși pe lista monumentelor protejate de UNESCO.

Conform legislației în vigoare, Consiliul Local nu se poate pronunța asupra noului PUZ înainte ca echipa de arhitecți care l-a elaborat, și Primăria Târgu Jiu să decidă dacă admit sau nu contestațiile venite din partea societății civile.

Întrucât există riscul ca subordonații primarului Cârciumaru să uite să introducă în mapele consilierilor locali petiția noastră, o reproducem mai jos.   

6 COMENTARII
  • Ovidiu 17.12.2013 la ora 20:30 pm
    Bravo Narcis, Mai exista si oameni cu scaun la cap in județul acesta. Foarte bine documentat demersul iar solicitarea dovezii ca a existat o autorizatie pentru lucrările efectuate precum si a măsurilor care vor fi luate in cazul nerespectarii acesteia, este cireasa de pe tort. Faptul ca s a scos discutarea PUZ ului de pe ordinea de zi este un succes pt. Grupul pe care il reprezinti.Felicitari si menține interesul in continuare asupra problemei ! PUZ
  • Narcis DAJU 17.12.2013 la ora 23:38 pm
    @) Ovidiu Aștept lângă mine, în acest ONG, oameni cu cap și cu suflet.
  • Dac LIBER 18.12.2013 la ora 11:07 am
    Mă înclin în faţa dumneavoastră, Domnule N. Daju. Ceea ce faceţi dv. este mai mult decât un exemplu pentru noi toţi. Traim vremuri grele, similare celor vechi, dar cu cicoi noi. Libertatea lipseşte cu desăvârşire...Astăzi noi nu mai avem nici țară, nici libertate. Mai avem doar „libertatea” de a fi buni consumatori și plătitori de impozite. Mai avem doar „libertatea” de a ne distra și de a trăi clipa. Mai avem doar „libertatea” de înghiţii cu mărăcini poveştile oficiale livrate de guvernanţi din presa aservită. Ziariștii care demască corupția sînt urmăriți penal pentru instigare, iar noi asistăm la toate astea cu o indiferenţă care pe mine mă sperie. Dacă declar ca-s naţionalist sunt luat peste picior şi chiar catalogat ca extremist. Dacă mă exprim liber, sunt apostrofat că "de ce mă p.i.ş împotriva vântului". Orice eveniment de acest gen va fi supus unei izolări mediatice şi dacă ar putea v-ar închide gura ... prin orice mijloace posilbile. Aveti aici o fotografie elocventă pentru societatea actuală cu principii perimate sau total inexistente. https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71/s720x720/1472927_10201496369830965_1865637891_n.jpg Vă salut cu respect, Domnule Narcis!
  • Ovidiu 18.12.2013 la ora 20:22 pm
    Narcis, Din păcate sint la mare distanta de Tg Jiu pt. a mă implica direct in actiunea ta. Ce pot face este ca citesc presa zilnic, mă informez, imi exprim punctul de vedere cind este cazul si cind consider ca este necesar formulez cite o petiție.
  • Dezvaluirile lui Narcis Daju (GorjNews) 27.12.2013 la ora 10:44 am
    [...] http://www.gorjnews.ro/slider/grupul-de-actiune-in-interes-public-contesta-puz-ul-caii-eroilor.html [...]
  • gorjeanul 13.01.2014 la ora 9:21 am
    E bine ca se ia atitudine doar ca, ma tot intreb, de ce numai acum si de ce doar referitor la acele case?! Casa unde e CAR Jiul, pe vechiul PUZ avea acelasi statut si totusi a fost transformata in cutie de conserve. Sunt constructii cu lucrari oprite ai caror proprietari se lauda ca si-au rezolvat problemele cu noul PUZ. Nu cumva Lemnaru e praful din ochii tuturor si de fapt, alte cazuri scapa neobservate?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.