Cum își cumpără libertatea PENALII din universități. Post de cercetător științific și loc la doctorat, pentru polițista care le-a dat NUP-uri șefilor de la Universitatea ”Constantin Brâncuși”
Cum își cumpără libertatea PENALII din universități. Post de cercetător științific și loc la doctorat, pentru polițista care le-a dat NUP-uri șefilor de la Universitatea ”Constantin Brâncuși”
De cititexportInvestigatii14 martie 2016

adrian-gorun-luminita-popescu-495-278
După ce a cercetat penal și le-a dat NUP  mai multor șefi ai universității de stat din Târgu Jiu, în mai multe cauze penale, polițista Costina Ștefănescu, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Economice din IPJ Gorj, a fost angajată cercetător științific, chiar la acea universitate și chiar de aceia pe care-i declarase nevinovați.
Ca bonus, președintele Senatului Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Adrian Gorun, unul dintre cei mai controversați baroni din educație, care este, deopotrivă, și demnitar în Guvernul Cioloș, s-a oferit să-i coordoneze personal studiile doctorale, la care a fost admisă, firește, cu nota 10. Adrian Gorun este unul dintre cei cercetați penal și scoși nevinovați de actuala sa doctorandă și subordonată, Costina Ștefănescu. În ultimii ani, el a beneficiat de protecția deputatului de Târgu Jiu Victor Ponta, care a participat și la deschiderea noului an universitar.

ponta si gorun
Ani în șir, la IPJ Gorj au curs scandalurile interne care au ajuns și în platourile televiziunilor centrale. După ce fostul inspector șef Viorel Salvador Caragea a fost înlăturat, abuzurile și ilegalitățile au continuat în interior, dar în surdină, favorizate și de neatenția presei, care a calculat greșit că odată cu dispariția lui Caragea s-au evaporat și disfuncțiile interne.
Costina Ștefănescu a absolvit Academia de Poliție în 2011, și de-atunci activează la Serviciul de Investigare a Fraudelor Economice. Atât majoritatea colegilor ei, cât și aceia care-i analizează prestațiile de pe rețelele de socializare, își dau cu părerea că ar fi fost foarte potrivită pentru a se infiltra în rețelele de trafic cu carne vie.

Este inutil să perorăm despre autoritatea și credibilitatea unui organ de cercetare penală care se afișează, în acest fel, pe rețele de socializare. Dar, în realitate, aceste postări nu sunt deloc întâmplătoare. Ele definesc un fel de a fi al polițistei, inclusiv în raporturile ”corp la corp” cu superiori ierarhici, care au ajutat-o să promoveze la excepțional și să scoată nevinovați pe bandă rulantă, din cauzele penale pe care le-a lucrat. Pentru o scurtă perioadă, Costina Ștefănescu a condus și Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității, din IPJ Gorj, ca o încununare a eforturilor de care au beneficiat mulți dintre șefii ei.

Faptele penale mușamalizate de polițista ajunsă, prin cumul, și cercetător științific chiar la universitatea în care n-a găsit niciun vinovat, au fost îndelung mediatizate și probate de presa de investigații. De multe ori, atât ziariștii cât și angajați ai universității s-au întrebat de ce Adrian Gorun și suita sa de universitari penali din UCB pică întotdeauna în picioare, și niciun organ de urmărire penală nu le reține niciun fel de vinovăție. Modul în care a procedat conducerea universității cu această polițistă este extrem de clarificator.  Desigur că nu trebuie trecute cu vederea nici circumstanțele care au favorizat această mizerie. Este normal să ne întrebăm: ce comandanți de poliție sănătoși la cap ar delega o asemenea ”făptură” să-i cerceteze pe niște penali rasați, ultra-unși cu toate alifiile, acuzați, printre altele, de deturnarea a milioane de euro, din finanțări externe? Se vede de la o poștă că șefii IPJ Gorj și-au dorit, din start, o anchetă ”la mica înțelegere”.
De altfel, trebuie reținut că Adrian Gorun a înființat un așa-numit ”Consiliu Consultativ” al UCB, din care fac parte persoane care au rolul de a-i asigura protecția în fața legii. Este vorba de magistrați , lideri politici, șefi de instituții publice și de companii ale statului.

În septembrie 2015, după ce i-a găsit nevinovați pe șefii UCB, polițista Costina Ștefănescu a promovat cu nota 10 admiterea la studiile doctorale ale Universității din Craiova, avându-l ca și coordonator chiar pe Adrian Gorun!

Este o preocupare constantă și maladivă a lui Adrian Gorun, care încearcă să valorifice în interes strict personal fiecare post vacant, la UCB, sau la doctorat.  Este arhi-cunoscut că Andrei Marga, fostul său șef de la Ministerul de Externe, și Ion Ghizdeanu, actualul său șef de la Comisia Națională de Prognoză, au primit și ei ore la UCB, și au încasat, deja, miliarde de lei vechi, bani publici.
Andrei Marga
Rectorul UCB, Luminița Popescu, ne-a răspuns oficial că polițista Costina Ștefănescu a fost angajată ca și cercetător științific în noiembrie 2015, după ce a câștigat, cu un rezultat strălucit, un concurs de angajare la fel de ”corect” precum cercetările penale pe care le efectuase în beneficiul noilor ei șefi.
În timp record, Ștefănescu a și elaborat comunicări științifice, cu care a participat deja la un simpozion organizat chiar de farul ei călăuzitor, Adrian Gorun. Cotidianul ”Gorjeanul” chiar a promovat-o la gradul de doctor!
simpozion ucb 1
simpozion ucb 2
Din informațiile noastre, polițista în cauză nici măcar nu și-a obținut, în condiții legale, aprobările interne necesare pentru a desfășura activități remunerate la Universitatea ”Constantin Brâncuși”.

Noul șef al IPJ Gorj susține că nu ne privește situația polițistei!

De-a dreptul stupefiante au fost răspunsurile verbale primite prin purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Astfel, ni s-a spus oficial că tot ce am întrebat referitor la Costina Ștefănescu privește date cu caracter personal, care nu fac obiectul legii 544 din 2001, privind accesul la informațiile de interes public. Mi-am permis să întreb purtătorul de cuvânt dacă are acceptul comandantului IPJ Gorj, Marius Costinel Dascălu, să emită un astfel de răspuns oficial, și a răspuns afirmativ! Așadar, nu e treaba presei și a contribuabililor dacă această polițistă a fost sau nu recompensată de penalii pe care i-a scos nevinovați!
ucb

Pe cine a scăpat de pușcărie Costina Ștefănescu?

În primul rând , vorbim de doi dintre cei mai penibili impostori din învățământul superior și din cercetarea științifică din România – Adrian Gorun și Luminița Popescu. Ei au fost menținuți abuziv de noul ministru al Educației, Adrian Curaj, în noua structură a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, publicată recent în Monitorul Oficial. Acest gest trădează formalismul cu care și noul ministru conduce educația din România, luând decizii după ureche și fiind foarte preocupat să nu deranjeze pe nimeni și să nu schimbe nimic.
Presa centrală, presa locală și mai multe organizații non-guvernamentale au dezvăluit, în ultimii ani, cu lux de amănunte, extravaganțele de natură penală și actele de impostură ale lui Adrian Gorun și Luminița Popescu, în materie de management universitar și cercetare științifică, care ar fi trebuit să conducă deja la excluderea din învățământ și trimiterea lor în judecată.
Deocamdată, singurul efect constă în plasarea UCB înspre coada învățământului din România.
Gorun și Popescu au ajuns  membrii în CNATDCU în 2012, printr-un abuz al ministrului de atunci al Educației, Ecaterina Andronescu, care avea să fie răsplătită în 2014, cu titlul de Doctor Honoris Causa al UCB.

De ce Gorun și Popescu sunt doi impostori penibili, care trebuie revocați din CNATDCU

Dacă justiția din România ar funcționa la parametri legali, Adrian Gorun ar trebui să fie deja în pușcărie, pentru că, în calitate de filosof, sociolog și jurist, a obținut prin fals și uz de fals de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci două brevete de inventator în inginerie.

Pentru a putea deturna miliarde de lei vechi înspre buzunarul propriu, ca membru în echipele de cercetare ale unor granturi în inginerie, Gorun a pretins că a participat la astfel de invenții …

Ulterior, și-a tăiat cea mai groasă felie din granturi de sute de mii de euro, de cercetare în inginerie. Facsimilele sunt extrase din CV-ul oficial al lui Adrian Gorun. 

grant adrian gorun2

Prin fals, uz de fals, prin alte infracțiuni,  prin constrângerea adevăraților autori și, mai ales, prin dezonorarea și umilirea lor publică, Gorun și-a asumat calitatea de co-autor al mai multor studii în inginerie.

Adrian Gorun a încheiat contracte de ”cercetare” cu societăţi comerciale aparţinând unor viitori subordonaţi, pentru care a fost remunerat personal. Conflictul de interese şi situaţia de incompatibilitate sunt întregite de faptul că Gorun a atribuit contracte de achiziţii publice firmelor pentru care a “cercetat”. SRL-urile în cauză au executat diverse lucrări de investiţii pentru UCB, plătite cu miliarde de lei vechi.
Din documentele oficiale publicate de GORJNEWS, rezultă clar că atât Gorun cât și Luminița Popescu au fost pontați, perioade îndelungate, cu mai mult de 24 de ore pe zi, în timp ce subordonații lor din UCB erau plătiți cu 1 leu pe oră! Detalii, aici și aici.
Adrian Gorun a cerut ca studenții din UCB să memoreze răspunsurile mincinoase pe care ar trebui să le dea în fața experților străini din cadrul Asociației Europene a Universităților. În acest sens, GORJNEWS a publicat dovezi audio irefutabile.
Specialiștii care realizează Indexul Operelor Plagiate, disponibil la adresa www.plagiate.ro, au identificat două plagiate ale lui Adrian Gorun. Dovezi în acest sens au apărut și în presă. Gorun, de altfel, apare ca și coordonator al unor granturi pe bani publici, în cadrul cărora s-au elaborat lucrări plagiate. Amănunte, aici și aici.
adrian gorun
Pe lista neagră a mogulilor din universități, cu grave probleme de integritate, elaborată de Alianța pentru România Curată, Adrian Gorun figurează pe un loc fruntaș.
De ani de zile, din dispoziția lui Adrian Gorun, hotărârile Senatului UCB au fost secretizate, ilegal, iar membrii Senatului au fost forțați să semneze angajamente de confidențialitate.
luminita popescu 1000
Rectorul UCB, Luminița Popescu, este suspectă de deturnarea unor sume uriașe, de proveniență externă, destinate unor proiecte de cercetare. Detalii, aici și aici.

De asemenea, figurează cu trei plagiate, în Indexul Operelor Plagiate, la unul dintre ele avându-l coautor chiar pe Adrian Gorun.
Cei doi au dus UCB-ul pe ultimul loc în Topul Integrității Universităților din România, elaborat de Coaliția pentru Universități Curate.

Deși, din punct de vedere legal, aveau obligația de a preveni și sancționa plagiatele și lipsa de etică în cercetare, la nivelul UCB, Gorun și Popescu au mușamalizat toate derapajele de acest tip, pentru a se proteja pe ei înșiși, în primul rând, și a-și spori beneficiile și privilegiile.
La nivel internațional, unii experți, care au fost victime ale imposturii academice a celor doi, consideră că UCB este ”coruptă până în măduva oaselor”.
Polițista Costina Ștefănescu i-a declarat nevinovați pe cei doi, și acum este subordonata lor, chiar în domeniul cercetării științifice, acela care a umplut buzunarele conducerii UCB cu milioane de euro. În anchetele penale formale pe care le-a efectuat, polițista a fost girată și susținută de niște distinși procurori, care sunt cel puțin la fel de integri precum Costina Ștefănescu.
Vom reveni.

6 COMENTARII
  • NUPU 14.03.2016 la ora 19:26 pm
    D-ra Ştefănescu Costina? TOT dumneaei a instrumentat, in stilul propriu, şi plangerea penală a d-nei decan Tomescu Cornelia. Interesant şi de reţinut este faptul că referatul (cu propunere de clasare, că doar altfel nu se putea), d-ra Costina Ştefănescu L-A ÎNTOCMIT ÎN LUNA OCTOMBRIE 2015, FIIND DOCTORANDĂ, SUB COORDONAREA LUI ADRIAN GORUN. Ori, nu trebuia, oare, să se abţină şi să continue cercetarea un alt inspector ? Ea din contră a intervenit pentru a prelua cazul de la alt politist care incepuse cercetarea tocmai ptr .......Probabil, d-ra inspector s-a hotărât să se înscrie la doctorat după ce i-a luat declaraţie scrisă lui Gorun, pe la sfârşitul lui august 2015, după care a fost foarte ocupată cu studiul pentru admiterea la doctorat, întrucât referatul final l-a întocmit la începutul lui octombrie 2015, imediat după ce a fost admisă la doctorat şi a devenit studentă. D-ra Costina Ştefănescu a fost răsplătită şi de către rectorul Luminiţa Popescu, devenind cercetător în cadrul universităţii, începând cu noiembrie 2015 (plângerea d-nei Tomescu Cornelia era şi împotriva Luminiţei Popescu).
  • gorjanul 14.03.2016 la ora 21:01 pm
    Fara cuvinte .
  • Bambuu 14.03.2016 la ora 21:07 pm
    Ba, tata, tu, cel ce scrii si ai experienta unui alt serviciu, cine crezi ca ii tine in brate si de ce? Spune, ba tata, adevarul, si las-o moale cu teoria chibritului. Fara proptele si protectie de la "Stadion", scara dinspre Jiu, asta nu era nici bucatar la UCB. Potoleste-te cu latratul la Luna!
  • gorjean 15.03.2016 la ora 9:22 am
    Bravo Daju.....ce surse de informare bune ai. Esti singurul care spune exact ce se intampla in institutiile statului din acest judet.
  • ani 15.03.2016 la ora 15:34 pm
    Nu v-ati convins ca interesele sunt transpartinice si cine are pile la unii, o sa aiba si la inlocuitorii lor? Cat de actual este Constantin Tanase: "Pleac-ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii" Ne-am trezit din hibernare Si-am strigat cât am putut: Sus Cutare! Jos Cutare! Si cu asta ce-am fãcut?
  • cosmin_stejar 25.03.2016 la ora 12:21 pm
    Dar DNA-ul care a fost acum un an in UCB de ce tace?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.