Video: judecătorul Ion Marin, șeful BEJ Gorj, amenințat de Cârciumaru!

“Avem un prim – ministru! Așa, da!? Bine… Stăm noi de vorbă!… Nu se poate așa ceva!”

Sâmbătă, primarul Târgu Jiului, Florin Cârciumaru, care ocupă și funcția de președinte al PSD Gorj, a tunat și a fulgerat împotriva membrilor Biroului Electoral Județean. Mai mult, chiar în prezența reprezentanților mass-media, care au filmat incidentul, Cârciumaru l-a amenințat pe președintele BEJ, judecătorul Ion Marin, cu o formulă destul de explicită: “Stăm noi de vorbă! Nu se poate așa ceva!” Nemulțumirea liderului PSD a fost generată de “îndrăzneala” membrilor BEJ de a primi candidatura președintelui Forței Civice Gorj, Ion Săvoiu, la alegerile parțiale pentru Colegiul 2 Senat, înaintea ministrului PSD Mihnea Costoiu, care se vrea și el senator și venise la sediul BEJ însoțit de premierul Victor Ponta. Fruntașii PSD au trebuit să aștepte câteva minute, până la finalizarea formalităților cu depunerea candidaturii lui Ion Săvoiu.

Șeful BEJ abia a îngăimat două vorbe, cerând iertare:  “Dom’ prim…”

Deși nici nu a început campania electorală pentru Senat, se pare că președintelui PSD Gorj i-au cedat, deja, nervii. Cârciumaru s-a năpustit val – vârtej peste membrii BEJ, amenințându-i în prezența presei pentru îndrăzneala de a-l face să aștepte pe însuși premierul României. Imaginile surprind clar și replica umil – vinovată a judecătorului Ion Marin, care abia îngaimă câteva sunete în încercarea de a cere iertare: “Dom’ prim…” …

De ce este Cârciumaru nervos

Nervozitatea excesivă a liderului PSD Gorj are mai multe cauze.

În primul rând, Cârciumaru și-a dorit o “ceremonie perfectă” de depunere a candidaturii lui Costoiu, în încercarea de a-l mai îmbuna pe premierul Ponta, care în ultimul timp s-a distanțat de baronii PSD Gorj. De pildã, în ultima perioadă, Ponta a refuzat să-l mai primească pe vicepreședintele PSD Ion Călinoiu, șeful Consiliului Județean Gorj, care își dorea o candidatură la Senat, în contextul în care surse judiciare vehiculează tot mai insistent o posibilă reținere a sa de către DNA, pe modelul omologului Duicu de la Mehedinți.

În al doilea rând, Cârciumaru se teme că, după alegerile din 25 mai, premierul va cere schimbarea sa din fruntea organizației PSD Gorj, în eventualitatea unui scor slab la urne, din ce în ce mai probabil după ce la mitingul electoral de la Rovinari, de sâmbătă, nici măcar Ponta n-a reușit să convingă gorjenii, aduși cu autocarele, să-l injure pe Traian Băsescu. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Ponta reprezintă Târgu Jiul, ca deputat, dar până acum n-a adus în capitala Gorjului niciun investitor și n-a creat niciun loc de muncă. Aversiunea gorjenilor față de PSD s-a accentuat și după șirul de rezultate catastrofale înregistrate de vicecampioana României la fotbal, Pandurii Târgu Jiu, dupa îndepărtarea lui Marin Condescu și înscăunarea vicepreședintelui PSD Gorj Mihai Prunariu la conducerea echipei.

„Haiducul” Săvoiu, inamicul public nr. 1

Nu în ultimul rând, Cârciumaru este nervos pentru că președintele Forței Civice Gorj, Ion Săvoiu, și-a luat în serios rolul de lider al opoziției, în județ, în contextul în care PDL Gorj, condus de foști pesediști, este din ce în ce mai absent pe scena politică. Oricum, democrația e cvasi-inexistentă în Gorj, „județul premierului”, în condițiile în care un lider politic își permite să amenințe un magistrat, aflat în exercițiul funcțiunii, chiar de față cu presa. Posibil ca în Sicilia să nu fie chiar așa.