Primăria Târgu Jiu finalizează în 2011 două parcuri noi pe insuliţă
Primăria Târgu Jiu finalizează în 2011 două parcuri noi pe insuliţă
Altele3 aprilie 2011

GORJNEWS vă prezintă în premieră cum va arăta unul dintre parcurile ce vor fi realizate în acest an de Primăria Târgu Jiu pe insula râului Jiu.

Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din Primăria Târgu Jiu, estimează că anul acesta pe insula râului Jiu vor fi realizate două noi parcuri, în cadrul a două proiecte, dintre care unul a fost deja aprobat:
„Primul parc face parte dintr-un proiect în valoare de 16,5 miliarde lei vechi, depus la Administraţia Fondului de Mediu, în cadrul Programului de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului, derulat sub tutela Ministerului Mediului şi Pădurilor, şi va fi realizat pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha, situată în zona de nord a insulei râului Jiu. Vor fi alei pavate, în suprafaţă de aproximativ 6500 de metri pătraţi, două fântâni arteziene, cu bazine de câte 10 metri în diametru, ce delimitează aleea principală, pietonală. Aceasta va avea o lăţime de 11 metri şi pe laterală e prevăzută cu spaţiu pentru biciclişti. Pe conturul zonei respective va fi montată o balustradă de protecţie şi vor fi construite, de asemenea, alei pavate pietonale. Fireşte, vor fi plantări de spaţii verzi, arbuşti, pomi ornamentali. Pe aleea principală vor fi tei, pe laterale sunt merişori. Construim tot aici un loc de joacă pentru copii. Nu va lipsi mobilierul urban – bănci, toalete ecologice,  coşuri de gunoi. Am prevăzut, de asemenea, nişte aranjamente florale deosebite, în special pe centrul principalei alei pietonale, stâlpi ornamentali pentru iluminatul public, instalaţia pentru hidranţii de grădină, mobilier urban.

Lucrările vor fi gata în aproximativ 3 luni de la data începerii lor. Licitaţia se va organiza în perioada imediat următoare.  Noi am primit documentaţia tehnică, în prezent verificăm ultimele detalii ale proiectului şi vom demara procedura de achiziţie publică.
Tot pe insuliţă avem intenţia de a realiza, concomitent cu această investiţie, un alt parc destinat practicării sporturilor de către tineri, gen ciclism, role ş.a. În acest sens am demarat realizarea unui proiect. Lucrăm acum la tema de proiectare. E un proiect relativ simplu, dar spectaculos, ce considerăm că va avea impact pentru tineri. În principal, va fi un circuit pentru ciclism, care să aibă legătură şi cu circuitul din parcul menţionat anterior. Va fi o alee perimetrală, iar, pe o porţiune din aceasta, cu pavele roşii se va contura traseul pentru ciclişti. În rest, spaţii verzi, plantări şi acea rampă pentru role. Din estimările noastre, în acest an vor fi realizate ambele parcuri.”

1 COMENTARII
  • juscu 03.04.2011 la ora 16:57 pm
    ce parcuri, ce amenajari, asta e sa ne scoata ochii Insula este data, fratilor....nu pricepeti...ce e greu de inteles
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.