200 de mineri de la Paroşeni refuză să iasă din mină
200 de mineri de la Paroşeni refuză să iasă din mină
Ultra - Scurte18 iulie 2013

Aproximativ 200 de mineri de la Mina Paroșeni au refuzat să iasă din subteran, după terminarea programului, nemulțumiți fiind că, de la începutul săptămânii, Complexul Energetic Hunedoara – singura piața de desfacere pentru cărbunele din Valea Jiului – nu le-a mai preluat huila.
„Nemulţumirea oamenilor este justificată şi ne-au anunţat încă de la intrarea în şut că vor recurge la acest gest. În această lună, Complexul Energetic Hunedoara a preluat doar o singură săptămână cărbune de la noi, şi atunci, doar pentru că ştiau că am anunţat un miting de protest. Producţia realizată pe această lună este de doar 40 la sută, iar noi nu mai avem unde însiloza cărbunele pe care l-am extras”, a declarat liderul sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo.
Mai mult, și cei circa 85 de ortaci care au intrat în schimbul doi au spus că se vor alătura colegilor care au refuzat să iasă din subteran, iar personalul de la suprafaţă – angajaţii din birouri şi de la ateliere – va rămâne la locurile de muncă după terminarea programului, în semn de solidaritate cu minerii blocaţi în subteran. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.