266 de angajați ai Finanțelor Publice, în preaviz
266 de angajați ai Finanțelor Publice, în preaviz
Ultra - Scurte7 august 2013


Șoc, ieri, printre angajații Finanțelor Publice Gorj, când au aflat că mai mult de jumătate dintre ei vor rămâne fără un loc de muncă. Deși, inițial, se zvonea că doar 50 de angajați vor primi preavizele, ieri au aflat că 266 din cei 455 de salariați ai DGFP Gorj au fost puși pe liber. Printre cei vizați se află nu numai funcționari, ci și persoane din conducerea instituției. Cei disponibilizați mai au o șansă la un loc de muncă, după ce ANAF va publica lista cu posturile vacante la nivel de țară și pot susține concurs pe post.
„S-au dat 266 de preavize. Nu ne așteptam la un număr atât de mare. Aceste preavize au fost stabilite de către direcția regională, în baza organigramei aprobate de ANFP. La nivelul județului Gorj sunt servicii care dispar, altele care se transformă în birouri, iar altele care trec de regionala Craiova”, a declarat Marin Ciumag, șef administrație.
Printre cei 266 de angajați ce vor rămâne fără un loc de muncă se numără și Constantin Șarapatin, fostul director al Direcției Finanțelor Publice Gorj, Gheorghe Grigorescu – director executiv adjunct inspecție, Gheorghe Paraschiv – trezorier șef, Viașu Cristina – șef administrativ adjunct la Târgu-Jiu și Elena Dădălău – șef administrativ adjunct la Târgu-Jiu.
Marin Ciumag, și el fost șef administrativ adjunct la Târgu-Jiu, a primit preavizul, dar odată cu acesta și împuternicirea de șef administrație.
Numărul mare de disponibilizați a luat prin surprindere și sindicatele, care cu o zi înainte estimau că aproximativ 50 de persoane ar urma să primească decizia de încetare a contractului de muncă.
„Sincer, nu mă așteptam. Am fost luați prin surprindere. Au primit preavize funcționari din toate serviciile, chiar și din conducere. Acum încercăm să căutăm soluții pentru funcționari, să ocupe vreun post dintre cele vacante la nivel național”, a declarat liderul sindicatului Sed Lex, Răzvan Petcu. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *