300 de angajați ai CEO, trimiși acasă fără plăți compensatorii
300 de angajați ai CEO, trimiși acasă fără plăți compensatorii
Ultra - Scurte17 septembrie 2013


Aproape 300 de angajașți ai CEO, ce se află în prag de pensionare, vor pleca acasă fără plăți compensatorii, a anunțat, ieri, Laurențiu Ciurel. Astfel, sunt vizate pentru pensionare persoanele care au 45 de ani şi 20 de ani vechime în muncă.
„Dacă are 45 de ani şi lucrează de atâta timp, dânsul poate să se pensioneze cu pensie normală. Nu cred că se va mai da ordonanţă. Aţi văzut acum o altă lege, o altfel de abordare, părerea mea este că cei care aşteaptă lucruri din astea nu se va mai întâmpla. La vârsta asta, la mineri, la subteran, se pot pensiona foarte repede la un anumit numărul de ani. Condiţii de pensionare sunt în jur 270 de persoane. Nu cred că mai e cazul să aştepte ordonanţa“, a declarat Ciurel.
Constantin Tudor, liderul de sindical de la subteran, a declarat că știe despre o discuţie în şedinţa de vineri a Directoratului cu privire la această măsură, dar nu cunoaşte decizia luată. Acesta a mai ținut să precizeze și că în companie au fost făcute situaţii cu persoanele care ajung la vârsta de pensionare la 1 august şi la 31 decembrie.
„Nu ştiu ce decizie s-a luat. Ştiu că plăţi compensatorii se dau doar dacă este plan de restructurare“, a spus Tudor.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.