Alexandru Braia: ''Am fost schimbat politic. Voi da CEO în judecată!''
Alexandru Braia: ''Am fost schimbat politic. Voi da CEO în judecată!''
Ultra - Scurte24 iulie 2013

Braia
Alexandru Braia, fostul director al Carierei Peșteana, a decis să acționeze în judecată CE Oltenia, pentru că nu i s-au dat argumente pentru schimbarea lui din funcţie. Mai mult, Braia acuză conducerea gigantului energetic că schimbarea lui a fost făcută pe motive politice, lucru susținut și de liderul PNL Gorj, Dian Popescu. În locul lui Braia va fi promovat Mihai Mariescu, finul directorului de producţie de la Divizia Minieră, Moise Matyas.
„Mi s-a adus la cunoştinţă că sunt schimbat. Care este motivul? Motivul este că nu sunt comod. Sunt incomod. Pentru că sunt galben (n.red- membru PNL). Până acum, indiferent de schimbări nu am dat în judecată, dar acum dau în judecată. Merg până-n pânzele albe. Nu se poate aşa ceva. Să-mi spună, domnule, aia nu ai făcut, aia nu ai făcut. M-au plimbat de la Rovinari la Roşia, acum la Peşteana. Eu sunt calul de bătaie, om de sacrificiu. Să aducă argumente, de ce procedează aşa cu mine? Ce-am făcut, ce-am furat? Mi-am făcut datoria şi acest lucru pot să-l demonstrez“, a declarat Braia.
În replică, Elena Zamfir, purtător de cuvânt al CE Oltenia, a declarat că, potrivit articolului 31 din Codul Muncii, motivarea deciziei în astfel de cazuri nu este necesară.
„Conform CCM, tot personalul TESA de conducere a fost numit în funcţie pe o perioadă de probă de 120 de zile. La sfârşitul acestei perioade, în urma evaluării făcute, domnul Braia nu a fost atestat pe post. Conform art. 31 din Codul Muncii nu este necesară motivarea“, a explicat Elena Zamfir. Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *