Atac extrem de dur la adresa lui Victor Ponta, lansat de un senator PP-DD
Atac extrem de dur la adresa lui Victor Ponta, lansat de un senator PP-DD
Ultra - Scurte2 iulie 2013


Senatorul PP-DD de Satu Mare, Valer Marian, a dat publicității un comunicat de presă în care lansează o serie de acuzații grave Premierului Victor Ponta. În continuare, vă prezentăm comunicatul de presă integral:
”A doua scrisoare deschisă către Victor Ponta Cetăţene prim-ministru,
Având în vedere că sesiunea parlamentară s-a încheiat săptămâna trecută, vă transmit o scrisoare deschisă cu statut de interpelare, urmând să o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată ‘Victoraş, ai grijă de copii!’, pe care am anunţat-o de altfel. Chiar dacă aspectele mai grave şi interesante din această declaraţie au fost verificate şi răsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca şi dumneavoastră, am decis să respect o regulă străveche de drept ‘Audiatur alter pares’ (Ascultă şi cealaltă parte), pe care dumneavoastră nu aţi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider că după nefastul episod Ceauşescu, românii au dreptul să cunoască părţile mai întunecate din biografia conducătorilor lor.
Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:
Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?
Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta neanunţat, cu două geamantane, şi dacă aţi dormit ulterior prin gări şi prin parcuri?
Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc’Donald’s şi pentru ce motive aţi fost dat afară?
Dacă aţi locuit ulterior la un anume Marin Bobeică, ofiţer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, şi dacă aţi întreţinut relaţii nefireşti cu acesta?
Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu?
Dacă este adevărat că, în timp ce eraţi procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aţi soluţionat un singur dosar cu rechizitoriu şi că în acesta s-a pronunţat soluţie de achitare?
Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită ‘Umbre’ sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?
Dacă este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată , aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat şi la care aţi discutat cu ofiţerul de legătură pe care l-aţi avut în timpul misiunii din Italia?
Dacă, în timp ce eraţi şef al Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, aţi încercat de mai multe ori să-l determinaţi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg şi prieten, să-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, ‘vinovat’ pentru că l-a arestat, pentru contrabandă cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tarău, cunoscut sponsor local al PSD? Dacă aţi contribuit la sinuciderea procurorului Panait? Cum vă explicaţi că mătuşa la care acesta locuia a afirmat că ultimele sale cuvinte, înainte de a se arunca în gol de pe clădire, au fost ‘Câinele Ponta m-a ucis’?
Dacă aţi participat la orgii sexuale la Hotelul Ana din Târgu Jiu, proprietatea prietenului dumneavoastră Călin Lemnaru, şi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureşti, proprietatea prietenului dumneavoastră Robert Negoiţă?
Care sunt motivele divorţului de prima soţie? De ce actualul socru Ilie Sârbu n-a acceptat timp de doi ani căsătoria dvs cu fiica sa Daciana?
Dacă la Târgu Jiu aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, într-un apartament dintr-un bloc situat lângă Hotelul Ana, proprietatea aceluiaşi amic Călin Lemnaru, cu o membră PSD (cu iniţialele I.V.) pe care aţi promovat-o anul trecut viceprimar al municipiului Târgu Jiu? Ştiţi că aţi fost monitorizat în legătură cu această relaţie de serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (DGIPI)? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea, care era atunci şeful SIPI Gorj?
Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de SRI în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a SRI în perioada respectivă? Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul SRI, să blocheze acest dosar?
Dacă, în calitate de deputat de Gorj, aţi intermediat încheierea unui contract bănos între Complexul Energetic Turceni şi cabinetul de avocatură al prietenului dumneavoastră Dan Şova, la care eraţi asociat? Care a fost valoarea totală a acestui contract?
Dacă, împreună cu amicul Dan Şova, i-aţi solicitat şi aţi primit de la actualul preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD şi al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, pe-atunci directorul Direcţiei Regionale Banat Apele Române, suma de 50.000 de euro pentru a-l apăra pe fiul său vitreg într-un proces penal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, promiţându-i că veţi rezolva cu preşedintele completului de judecată? Fiind chestionat ulterior, judecătorul în cauză a afirmat că nu aţi făcut niciun demers în acest sens.
De ce nu recunoaşteţi plagiatul la lucrarea de doctorat ‘Curtea Penală Internaţională’? Întâmplător, profesorii de drept care v-au absolvit, Dumitru Diaconu de la Universitatea din Piteşti şi Gheorghiţă Mateuţ de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, mi-au fost colegi de facultate şi-mi sunt prieteni, astfel că ştiu adevărul. Aveţi demnitate, recunoaşteţi furtul şi demisionaţi!
Dacă este adevărat că, cu o săptămână înaintea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, împreună cu secretarul general Liviu Dragnea, le-aţi solicitat liderilor judeţeni ai PSD să discute cu preşedinţii de secţii de votare să raporteze la orele stabilite o prezenţă mai mare cu 25 de persoane decât cea reală, pentru a asigura astfel cvorumul de prezenţă la vot? Cum se traduce penal acest fapt? Dacă l-aţi menţionat în autodenunţul depus anul trecut la DNA, după începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea pentru instigare la fraudarea referendumului? Nu este prea târziu să recunoaşteţi şi să demisionaţi!
Dacă şi cu ce aţi fost şi sunteţi şantajat de preşedintele Traian Băsescu? Care este motivaţia reală a pactului de coabitare încheiat cu acesta?
Cine v-a impus s-o numiţi pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României, în funcţia de procuror şef al DNA? Cumva, un fost ambasador al SUA la Bucureşti, pe care Kovesi l-a ajutat scăpându-l de răspundere penală pe fiul său minor, autorul real al accidentării mortale a chitaristului Teo Peter de la Compact?
De ce v-aţi schimbat poziţia în problema exploatării gazelor de şist din România de către corporaţia americană Chevron?
De ce v-aţi schimbat poziţia şi v-aţi exprimat toleranţa faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex?
De ce v-aţi schimbat poziţia în privinţa statului Kosovo, recomandând recunoaşterea independenţei acestuia de către România?
Dacă aţi încheiat o înţelegere cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, privind permisivitatea arborării steagului secuiesc şi lărgirea autonomiei maghiarilor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc?
În rest, nu-mi mai inspiraţi niciun respect şi în niciun caz vreo frică.
Satu Mare
Senator Valer Marian” Sursa: Agerpress.
 

4 COMENTARII
 • fane 02.07.2013 la ora 18:20 pm
  Asta e motivul pt care cacaragea se tine tare in ciuda abuzurilor si santajelor comise Are informatii cu care tine santajati sub papuc multi oameni politici inclusiv premierul ponta. Asta e bine le face ca au ajus sa fie condusi de un golan cu epoleti
 • liviu 02.07.2013 la ora 21:50 pm
  Pana unde a ajuns jigodismul la unii dintre semenii nostri.Pai,acest individ care acuza,a fost senator PSD,a plecat la UNPR,apoi la PDL,iar mai nou la PPDD.Poti sa mai crezi o asemenea javra ,creatura cu mintea ratacita,si atestat deMagura si Spitalul 9?De ce nu a avut curajul s-a faca in forurile nationale de partid,in campaniile electorale,daca are dovezi?O face exact cand Ponta se gaseste in China,iar prim-fermierul-viitor al Romaniei,a iesit public,sa ne spuna de toate si nimic dupa ce isi va termina mandatul de ...guvernator UE peste credulii si naivii din Romanica.Inca ceva,in paralel sa se verifice pe bune CVurile celor doi,Ponta si acest Ghebearta de SM.Surprizele,vor fi de proportii ,in defavoarea acestui limbricar politic.Doamne,cat de usor poate fi manipulata opinia publica de catre astfel de ticalosi fara limite.
 • sipi gj 03.07.2013 la ora 18:13 pm
  d le trotea sorin sefil SIPI Gj mai da te jos de pe secretara ta,fosta sotie a judecatorului Boncu si apuca te de treaba ca amicul tau caragea s a apucat de strins vbani de la patroni.de duce zilnic in piata mare la Loga si impreuna cu Bilteanu de la Rodna strin bani in nestire. Deasemenea Bunaiasu de la Semluna stringe de la toti transportatorii din judet. Sau iti convine si tie ca stringe sa va tineti amindoi in functii.Dar mai aveti putin de tot si vei avea timp sa vorbesti la tel cu secretara ta d na Boncu chiar toate cele 8 ore de program
 • ionel golanul 03.07.2013 la ora 18:17 pm
  domnilor, am citit un articol in gorj news, si mi-a trecut toata pofta .....din toate punctele de vedere si cum vorba romanului ....nu iese fum fara foc.....da sintem muritori, sintem niste fiinte trecatoare pe acest pamint ....,.dar la noi la romani si inzecit mai mult la noi la nenorocitii de olteni-gorjeni se intimpla lucruri murdare, inimaginabile, deadreptul infricosatoare, last-l bai oameni""de bine"" pe caragea lasati-l sa va faca jocul murrdar lasati-l sa faca ce vrea prin judetul asta , acest ordinar imputit pina in maduva oaselor, un nsantajist inascut, un spagar bolnav , faceti-l mare dobitoci ce sinteti, dar luati-l odata si puneti-l ministru, puneti-l sef de igp, sau duceti-l linga toba o perioada si dupa aia intrebati-l cu lucreaza cu el, bai oameni nu mai judecati, ce mama dracului se intimpla cu capetele voastre, toti ati luat-o razna, vai mama voastra de incapabili si de corupti pina in maduva oaselor, sa fiti blestemati si sa se aleaga praful de voi si de familiile voastere, care il tineti in brate pe caragea, voi nu sinteti oameni, suinteti niste fiare, niste monstri, v-ati pierdut demnitatea si ratiunea, ce se intimpla, unde traim, sicilia este nimic pe linga noi, in ce tara traim, ce fac serviciile secrete , ce face sri-ul, ca de doi si un sfert s-AA ALES PRAFUL, ACOLO S-A INCIRDASIT SEFUL PINA LA URMA O MUHAUIA CU SUBALTERNA LUI , NU SE MAI TINE CONT DE SERVICIU DE , SI-AU LASAT FAMILIILE SI O TIN CA LA SATUL FARA CINI NIMENI NU VEDE NIMENI NU AUDE BRAVO BAI JIGODII, DAR PINA LA URMA SE VA ALEGE PRAFUL SI DE VOI, PENTRU CA NU SE MAI POATE, ORDINARI CE SINTETI, IMI ESTE SCIRBA DE VOI
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *