Boian și Dijmărescu, reținuți pentru 24 de ore
Boian și Dijmărescu, reținuți pentru 24 de ore
Ultra - Scurte4 septembrie 2013


În urma audierilor de ieri, doi foști directori ai UM Sadu, Lori Boian și Nicolae Dijmărescu, au fost reținuți pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind acuzați de instigare la delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni la legea siguranţei naţionale, în dosarul privind dispariţia rezervei de mobilizare de la fabrica de armament.
„Aceasta este recunoştinţa lor pentru munca depusă ani de zile la uzină”, a declarat, dezamăgit, Boian, la ieşirea din Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, unde a a încercat să explice anchetatorilor că nu el este autorul sustragerii materialelor din rezerva de mobilizare.
„După ce a apărut ordonanţa care nu ne mai obliga să ţinem rezerva de mobilizare, materialele s-au dus în trei locaţii diferite. Cu ce sunt eu vinovat că cineva nu a ştiut să le numere bine, să întocmească documentele cum trebuie”, a precizat Boian
Surprins de decizia procurorilor a fost și Nicolae Dijmărescu, care era convins că își va proba nevinovăția și va scăpa basma curată. Singurul care a plecat acasă, ci nu în ,aArestul IJP Gorj, a fost Ilie Lăudat, director general la Sadu în perioada iunie-decembrie 2012, imediat după ce Boian a plecat la Bucureşti ca director adjunct la Romarm. Se pare că el este cel care a şi descoperit lipsa şi a cerut constituirea unei comisii de inventariere. Doar că, cu două zile înainte de a finaliza raportul, cei de la Romarm l-au schimbat din funcţie, locul lui fiind luat de Nicolae Dijmărescu.
„Din probatoriul administrat a rezultat faptul că în perioada 2005-2012, suspecţii ar fi dispus diminuarea rezervei de mobilizare, prin scoaterea unor materiale în cantităţi de sute de tone, a căror valoare a fost estimată la suma de peste 720.000 lei, pentru introducerea în procesul de fabricaţie în vederea producerii de muniţie. Întreaga cantitate de materiale ar fi fost însuşită din rezerva de materiale, fără a fi întocmite documente legale care să ateste folosirea acesteia şi influenţa pe care urma să o aibă în preţul de cost al produselor finite şi nu ar fi înregistrat în contabilitate contravaloarea acestor materiale”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.