Călinoiu sare în apărarea lui Caragea: ''El ar fi trebuit să intre în greva foamei, nu Râmescu!''
Călinoiu sare în apărarea lui Caragea: ''El ar fi trebuit să intre în greva foamei, nu Râmescu!''
Ultra - Scurte1 iulie 2013


Președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, sare, iarăși, în apărarea inspectorului șef Viorel Caragea. Călinoiu este de părere că șeful IPJ Gorj este cel care ar fi trebuit să intre in greva foamei, în urma zecilor de reclamații făcute de colegii săi, dar și de alți oameni de afaceri din Gorj. În tot acest timp, Mihai Râmescu, omul de afaceri din Motru, intră în a treia săptămână de greva foamei, ca protest la abuzurile la care a fost supus de Caragea.

Ion Călinoiu crede, însă, că Viorel Caragea nu va fi schimbat din funcție nici după ce va fi finalizat controlul început acum două săptămâni la IPJ Gorj, de echipa ministrului de interne, Radu Stroe, în care au fost audiați mai mulți oameni de afaceri care au povestit cum erau ameninţaţi de Caragea cu „meniul de 24 de ore”, mai exact cu trimiterea după gratii dacă nu îi fac diverse servicii.
“Nu cred că se va schimba șeful IPJ la o asemenea acțiune, deoarece activitatea lui a fost măsurată de cei abilitați și știu că au fost controale în urma cărora s-a constat că indicatorii l-au plasat pe inspectorul șef printre primii în țară”, a menționat Călinoiu.
Mai mult, întrebat dacă este șantajat de Caragea, Călinoiu a negat vehement acest lucru. „Viorel Caragea dacă m-ar avea la mână pe mine și pe Florin Cîrciumaru mă avea și când era PDL la putere și era comandant. Vreau să spun că am avut dosare la DNA pe fiecare lucrare în parte. M-au reclamat, m-au anchetat corect. Nu există lucrare la nivelul județului Gorj care să nu fi fost verificată de organele abilitate. Acum o spun pentru prima dată cu aprecierile de rigoare pentru aceste instituții de control că nu am avut nicio problemă”, a declarat acesta.
De asemenea, Călinoiu a susținut că cel îndreptățit să intre în greva foamei ar fi chiar Caragea, din cauza zecilor de reclamații la adresa acestuia. „Nu pot să neg. L-am susținut pe Caragea pentru că a pus ordine. A mai luat foc vreo mașină în județul Gorj, am mai văzut probleme cu găști, săbii? Le-a luat din faşă. Jos pălăria! El a fost reclamat mai abitir ca oricine. El trebuia să facă greva foamei de nu știu când. Că nu a fost lună să nu fie reclamat”, a mai spus Călinoiu. Detalii, aici.

2 COMENTARII
  • Radu Stroe 01.07.2013 la ora 11:53 am
    Nu va mai faceti atatea probleme cu Caragea! Banii stransi de el in ultimele 2 saptamani au ajuns la cine trebuie. Sarcina era cel mai suparat dintre cotizanti. Numai cotizatia lui s-a ridicat la 300.000 de euro. In total s-au strans 500.000 de euro care ieri au fost inmanati persoanei de contact de la Bucuresti. Caragea a fost asigurat ca va ramane inspector-sef pana la pensie. Duminica dimineata, la el in birou, a fost asigurat si de catre Pigui Ionut, varul ziaristului Cosmin Pigui, ca o mare parte din presa gorjeana ii va acorda sprijinul dupa reconfirmarea ca inspector-sef. Din aceasta cauza, politistul Pigui (cel care a facut accidentul in care si-a pierdut viata comisarul sef Potcovaru Aurel) a fost trimis la un curs de manager de proiect, drept rasplata pentru loialitatea lui si a varului sau. Tot ieri dimineata, Caragea urla catre Feteanu ca s-a saturat de Birau, seful Politiei Targu Jiu, si de Tatomir, seful Serviciului Rutier. O fi dat startul pentru reformarea sistemului?
  • fane 01.07.2013 la ora 13:01 pm
    Asa este acum chiar caragea cu fi su au dat foc la casa si masina preferatei sale leustean Deasemenea caragea e pe locul 1 la strins bani prin santaje si coruptie.bani pe care ii imparte cu calinoiu si mai trimite si pe la bucuresti Sa va duceti .....mamii voastre de baroni ca oamenii nu mai va suporta deloc
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *