Călinoiu uită că e la putere și dă vina pe Guvern pentru blocarea extinderii Parcului Bumbești  Jiu
Călinoiu uită că e la putere și dă vina pe Guvern pentru blocarea extinderii Parcului Bumbești Jiu
Ultra - Scurte20 august 2013


Extinderea parcului industrial Bumbești Jiu, cu cele 12 hectare de la UM Sadu, este îngreunată de o nouă lege care reglementează condiţiile de constituire a parcurilor industriale pe platforme construite anterior anului 1989. Consiliul Judeţean Gorj a aprobat preluarea activelor disponibile printr-o hotărâre adoptată la sfârşitul anului 2011, reprezentând un act administrativ cu caracter prealabil adoptării hotărârii de guvern. Însă, potrivit conducerii Romarm, hotărârea  de guvern prin care se va legifera transferul va fi emisă în luna septembrie.
Președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, se crede în opoziție, și dă vina pe Guvern pentru această întârziere, însă uită că de mai bine de un an avem premier un deputat PSD de Gorj.
“Consiliul Judeţean Gorj a aprobat preluarea activelor disponibile printr-o hotărâre adoptată la sfârşitul anului 2011 reprezentând un act administrativ cu caracter prealabil adoptării hotărârii de guvern. Datorită echipei ministeriale de la acea dată, documentaţia înaintată către Ministerul Economiei, ce are calitatea de iniţiator al hotărârii de guvern, a întâmpinat întârzieri nejustificate”, a declarat Călinoiu.
Cu toate că erau promisiuni că transferul se va realiza încă din primăvară, o nouă legea a impus obţinerea altor avize decât cele existente la dosar.
“Legea 186/2013, publicată luna trecută a impus obţinerea unor noi avize suplimentare de la autorităţile publice centrale competente. Astfel că documentaţia se află în momentul de faţă în curs de avizare la MDRAP”, a mai precizat Ion Călinoiu.
Între timp, transferul suprafeţei de aproximativ 12 hectare, este aşteptat de aproximativ 2 ani, atât de către Uzina Mecanică Sadu, care va scapa, astfel,  de circa 60% din datorii, cât şi de către Parcul Industrial, care va putea acorda spaţii unor noi investitori.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.