Cârciumaru pierde din popularitate în partid. Călinoiu, alegerea primarilor pesediști
Cârciumaru pierde din popularitate în partid. Călinoiu, alegerea primarilor pesediști
Ultra - Scurte30 iulie 2013


Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a început să piardă teren în fața secundului pe linie politică din partid, Ion Călinoiu. Chiar dacă majoritatea primarilor PSD din Gorj îl preferă pe Călinoiu în locul lui Cârciumaru, acestia nu recunosc că în partid s-ar fi creat două tabere. Mai mult, primarii pesediști gorjeni au declarat că neînțelegerile din USL nu au afectat încă activitatea consiliilor locale, aceștia găsind metode pentru a-i face pe aleşi să voteze proiectele importante pentru comunitate.
„Chiar dacă domnul Cârciumaru e preşedintele partidului, noi, ca primari, suntem de partea domnului Călinoiu. Noi cu dumnealui lucrăm. Dânsul este preşedintele Consiliului Judeţean şi la dânsul apelăm de câte ori avem probleme”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.
Același lucru îl susține și primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu: „Pentru mine amândoi sunt preşedinţii PSD, sunt şefii mei şi nu-mi permit să vorbesc despre ei. Nu cred că există discuţii între dumnealor. Dacă ar fi să aleg între domnul Călinoiu şi domnul Cârciumaru l-aş alege pe domnul Călinoiu. Cu toate acestea nu l-aş vota pentru funcţia de preşedinte al regiunii, din cauză că dacă ar pleca la Craiova s-ar rupe de judeţul Gorj”, a spus Sorin Bucurescu.
Călinoiu este și preferatul primăriței de la Ţânţăreni, care a mai precizat că nu știe cum ar putea-o ajuta Florin Cârciumaru, pentru a fi de partea lui. „Nu ştiu să existe discuţii între cei doi preşedinţi ai PSD. În ultima perioadă am avut probleme familiale şi sunt pe dinafară de politică. Pe de altă parte, nu ştiu cu ce ne-ar putea ajuta domnul Cârciumaru pentru a fi de partea dumnealui. Toţi primarii când avem probleme apelăm la domnul Călinoiu. Pe linie de partid colaborăm o dată la 4 ani cu domnul Cârciumaru”, a declarat Maria Vasilescu, primăriţa de la Ţânţăreni.
De asemenea, primarii pesediști gorjeni, sunt de părere că USL nu a funcționat niciodată în Gorj. Mai mult, primarul Bucurescu consideră că că PNL-ul nu va fi nici peste 10 ani de rangul PSD-ului. „De la bun început USL-ul n-a funcţionat la nivelul localităţilor. Cât de orb să fii ca să nu-ţi dai seama că USL-ul se va rupe, iar Ponta va fi preşedinte? USL-ul se va rupe odată cu alegerile europarlamentare. Nu mai trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. PNL-ului i s-a dat nas prea lung, niciodată nu poate avea pretenţiile PSD-ului. În Gorj, PNL-ul nu va ajunge la nivelul PSD-ului nici peste 10 ani.” a declarat Bucurescu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *