CE Oltenia, acuzată de CFR Marfă de „grave abateri de la lege”
CE Oltenia, acuzată de CFR Marfă de „grave abateri de la lege”
Ultra - Scurte12 august 2013


CE Oltenia nu putut desemna, astăzi, firma care să se ocupe, de la 1 septembrie, de transportul cărbunelui pe calea ferată, din cauză că CFR Marfă a depus o contestație, prin care acuză CEO de „abateri grave de la lege”. În replică Aurel Medințu, directorul Diviziei Energie, a declarat că societatea feroviară nu face altceva decât să tragă de timp. „Dacă nu desemnăm un câştigător, suntem nevoiţi să facem act adiţional la vechiul contract cu ei”, a explicat Medinţu.
La licitația privind achiziţia serviciilor de transport cărbune pe calea ferată, CEO a trimis invitaţii de participare la patru firme, iar ca urmare a publicării anunţului pe SEAP, a apărut şi o a cincea ofertă.
„Deschiderea ofertelor ar fi trebuit să aibă loc luni, pe 12, dar din cauza contestării procedurii, nu se va putea face”, a spus Medinţu, care susţine că cei de la CFR Marfă vor doar să tragă de timp. „Ei în contestaţie nu spun ce anume articol de lege a fost încălcat. Vor doar să tragă de timp, pentru a prelungi cu ei prin act adiţional. Noi am mai prelungit la fel pe primele şase luni ale anului, cu 18 milioane de lei, după care am făcut o extensie pe încă două luni, până la 31 august, în aceleaşi condiţii de preţ. Vor să ne blocheze, să continuăm tot cu ei”, a precizat Medinţu.
Contractul pe care se bat, acum, cinci firme de transport feroviar, și anume CFR Marfă, Grup Feroviar Român, Uncom Tranzit, Unifer Servtrans şi DB Schenker, este pe trei ani, suma fiind de 191.295.600 lei.
Astfel, deși CFR Marfă susține că „CE Oltenia nu are dreptul legal de a organiza proceduri de achiziţie în baza unor norme interne, societatea fiind autoritate contractantă”,  Medinţu afirmă, însă, că şi până acum s-a făcut la fel, şi nu a contestat nimeni.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *