CEO trece firmele lui Vâlceanu, Sarcină și Davițoiu pe lista neagră
CEO trece firmele lui Vâlceanu, Sarcină și Davițoiu pe lista neagră
Ultra - Scurte5 septembrie 2013


După ce, recent, Laurențiu Ciurel, managerul CEO, anunța că și-a propus să închieie anul 2013 pe profit, conducerea gigantului energetic a hotârât să renunțe la circa la 10 milioane de tone de cărbune, la câteva cariere nerentabile și la aproximativ 2.000 de oameni, în afara celor 600 de salariați care vor fi disponibilizați în 2014, aflați în prag de pensionare.
Astfel, administrația CEO vrea să externalizeze carierele Berbești și Husnicioara, însă dacă nu va reuși, cei 2.000 de mineri ce lucrează acolo vor fi concediați. Mai mult, gigantul energetic va diminua producția de cărbune cu aproape 10 milioane de tone, administrația spunând că necesarul este de doar 25-26 de milioane de tone, nu 35 de milioane, cât produc acum.
De asemenea, pe lista tăierilor întră și firmele, care ani la rând, au ”căpușat” compania de stat. Conform unor discuții din cadrul Directoratul CEO, nicio lucrare de reparații, de recondiționare sau de revizie nu va mai fi acordată firmelor lui Dan Vâlceanu (SC Trefo SRL), Nicolae Sarcină (Grimex, UMR) și Leșu Davițoiu (SC Dalemi SRL), care, potrivit unor șefi din gigantul energetic, erau conectate la banii companiei.
„Sunt mult mai multe firme… acestea vor fi deconectate de la banii companiei, nemaiprimind lucrări”, au declarat surse oficiale.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *