CEO, restanțe la mai multe capitole, însă Ciurel anunță profit
CEO, restanțe la mai multe capitole, însă Ciurel anunță profit
Ultra - Scurte4 septembrie 2013


CE Oltenia a publicat bugetul de venituri şi cheltuieli, execuţia la şase luni. Astfel, cu toate că în documentul semnat de Laurenţiu Ciurel – director general executiv şi Maria Scurtu – director Divizie Financiară, se poate vedea că situația nu este tocmai roz, angajații pierzând, în medie, 6 milioane de lei la salariu, și mai grav, gigantul energetic realizând doar 20% din cheltuielile pentru investiţii programate în 2013, managerul CEO şi-a propus să încheie anul 2013 pe un profit din exploatare de aproximativ 40 milioane lei.
Mai mult, deși CEO are restanţe şi la achiziţionarea certificatelor de emisii gaze cu efecte de seră, în primele sașe luni cumpărând doar 4.812.139 de bucăţi, din totalul de 7.644.949, conducerea gigantului energetic se arată destul de optimistă când vine vorba de viitorul energetic al companiei. La un post local de televiziune, şeful companiei, Laurenţiu Ciurel a declarat că luna august s-a arătat a fi una bună, în care s-a realizat un profit de peste zece milioane lei, fapt valabil de altfel şi pentru luna septembrie după cum se previzioneză. Însă, având în vedere că energia eoliană domină la această oră piaţa de energie din România, livrând în sistem peste 1800 MWh, CEO fiind pe locul doi cu aproximativ 1.200 MWh, planurile lui Ciurel ar putea fi date peste cap.
De asemenea, luând în considerare și  greutatea cu care complexul energetic recuperează banii de la beneficiari, și lunile ploiase în care abia a reusit să intre în sistemul energetic național, putem spune că este puțin probabil ca CEO să încheie anul 2013 pe profit.
Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.