Ciurel faultează, iarăși, sindicatele. Procedura de reținere a cotizațiilor, schimbată
Ciurel faultează, iarăși, sindicatele. Procedura de reținere a cotizațiilor, schimbată
Ultra - Scurte8 octombrie 2013


Conducerea CEO a dat, încă odată, planurile sindicatelor peste cap. După ce au depus eforturi mari pentru a strânge semnaturile membrilor FNME pentru reținerea cotizației sindicale, și tocmai când se pregăteau să-și verifice conturile, liderii de sindicat au primit o adresă semnată de Laurenţiu Ciurel şi Ion Răuţ, prin care erau informați că procedurile de strângere a cotizațiilor s-au modificat.
Astfel, neașteptându-se ca liderii de sindicat să trângă atât de multe semnaturi, conducerea CEO a modificat regulile în timpul jocului. Potrivit adresei din 4 octombrie, salariaţii trebuie să se ducă personal să-şi înregistreze cererile, nu prin intermediul liderilor. Mai mult, odată cu cererea pentru plata cotizaţiei trebuie să prezinte şi buletinul.
„În vederea încasării şi virării cotizaţiei de sindicat în conformitate cu prevederile Codului Muncii şi Contractului Colectiv de Muncă al societăţii, este necesar ca cererea salariatului privind reţinerea din salariu a cotizaţiei să fie depusă de către salariat personal la registratura societăţii/subunităţii. Pentru a evita orice eroare cu privire la identificarea salariatului, organizaţia sindicală la care este afiliat şi cuantumul cotizaţiei de sindicat ce urmează a fi reţinută, cererea salariatului va fi înregistrată în baza actului de identitate“, se arată în adresa CE Oltenia.
Având în vedere că sunt foarte puține locuri unde s-au depus cererile personal, sindicatele mai au de așteptat până să primească banii de la membrii FNME. Mai mult, există situații precum cea de la Cariera Peșteana, unde oamenii au depus personal cererile, dar nu au prezentat buletinul, motiv pentru care nu se știe dacă cererile sunt sau nu valabile.
„La Peşteana salariaţii au mers şi au depus cererile. Le-au depus cu mai multe zile înainte de venirea acelei adrese. Eu ştiu că cererile oamenilor au fost înregistrate, dar vom şti abia atunci când vor apărea fluturaşii. Ar fi un abuz dacă nu s-ar lua în seamă, dar nu ar fi primul“, a menţionat liderul sindical Dumitru Pârvulescu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.