Ciurel: ''Nu cred că mai poate fi realizat mixtul energetic!''
Ciurel: ''Nu cred că mai poate fi realizat mixtul energetic!''
Ultra - Scurte17 septembrie 2013


Laurențiu Ciurel a declarat, la un post de televiziune local, că nici 10.000 de concedieri nu ar ajuta Complexul Energetic Oltenia să aibă un preţ competitiv, în comparație cu energie produsă de hidrocentrale. Acesta a mai ținut să precizeze, însă, că nu dorește să facă disponibilizări, și că planul lui de management dorește să facă gigantul energetic competitiv, fără a da oameni afară.
„Şi dacă aş da afară, mâine, 10 mii de oameni tot nu aş ajunge să fac un cost pe ansamblu, un cost pe coş pe toate cele 4 termocentrale, care să fie mai competitiv decât hidro“, a declarat Ciurel, care a mai precizat și că nu trebuie să fie manager elveţian sau neamţ pentru a rezolva problemele firmei, pentru că ştie şi el ce are de făcut.
“Şi eu ştiu că putem să ne lipsim mâine de 6000 de oameni fără să se cunoască absolut deloc nici pe cantitatea de cărbune, nici pe cantitatea de energie, s-ar cunoaşte însă pe cost. Eu am făcut un plan de management în care am încercat să ne descurcăm şi fără să concediem oameni“, a menționat Laurenţiu Ciurel.
De asemenea, managerul privat al CEO a vorbit și despre promisiunile făcute de politicienii din Gorj, și chiar de premierul Victor Ponta, legate de realizarea mixtului energetic, care va duce la scăderea costurilor de producție a energiei. Ciurel a mai precizat că, într-un timp, apăruse și ideea preluări unui grup pe gaz de la Brăila, în contul unor datorii ale Termoelectrica.
„Mi s-a promis solemn atunci când am acceptat să nu execut Termoelectrica şi am acceptat la pachet cu hidro. Aşa mi s-a spus, o să-ţi dăm Lotru şi Brăila. Şi ar fi fost într-adevăr o companie la care eu garantam un minim de 50 de milioane de euro profit. Într-un an prost garantam un minim de 50 de milioane de euro profit. Au intervenit abrupt partenerii externi, FMI, care nu doreşte reorganizarea sistemului energetic şi din păcate nu ştiu în ce fel se mai poate repune. Decizia politică era luată“, a spus Ciurel, care a mai precizat că mixtul energetic pare că nu va mai fi realizat, mai ales că la acest moment nu există nicio o strategie energetică a ţării care să vizeze reorganizarea, în vreun fel, a sectorului energetic.
Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *