Condescu, contestat în ședința FNME: ''Și-a pierdut credibilitatea în fața conducerii CEO!''
Condescu, contestat în ședința FNME: ''Și-a pierdut credibilitatea în fața conducerii CEO!''
Ultra - Scurte22 iulie 2013

Scaunul lui Condescu începe să se clatine după ce, în ședința de vineri a Colegiului Director al Federaţiei Naţionale Mine Energie, anumiți lideri sindicali l-au acuzat pe acesta că a început să îşi piardă relaţiile cu administraţia CEO, cu mulţi dintre oamenii politici şi, mai grav, realțiile pe care Condescu le avea prin anumite ministere. Totodată, s-a discutat şi problema protestelor de la finele acestei luni, pentru care se face referendum prin subunităţile CEO, concluzia fiind că, fără îndoială, acestea nu vor mai avea loc, pentru că nu există suficientă susţinere.
Discuţiile au plecat de la nemulţumirea sindicaliştilor din eşaloanele inferioare, care îi reproşează lui Condescu că i-a minţit. Acesta le-a promis că rezolvă situaţia privind colectarea cotizaţiilor de către CEO, după ce compania a renunţat să o mai reţină de pe ştate, însă a eşuat. Iar asta presupune pierderi uriaşe din punct de vedere financiar, lucruri care i se impută direct lui Condescu.
Mai mult, lui Condescu i s-a reproşat că a promis că, prin intermediul reprezentanţilor de la ministerele menţionate, va sprijini mişcarea sindicală în lupta cu CEO, însă, până la urmă, tot administraţia a avut de câştigat, ceea ce i-a făcut pe subalternii săi să-i pună la îndoială abilităţile de negociator.
Cu toate că la respectiva ședință nu s-a discutat, pe față, schimbarea lui Condescu din fruntea FNME, acest lucru nu pare să fie decât o chestiune de timp, având în vedere că nu mai există deloc încredere între liderii de sindicat, unii dintre ei schimbând taberele de pe o zi pe alta. Un exemplu concret în acest caz este cel al lui Eugen Iovan, lider la „Energia” Turceni, care, la şedinţa de vineri, a sărit în apărarea lui Marin Condescu, deşi, până acum, acesta părea să facă front comun cu cei care îl contestau pe liderul FNME. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.