Conducerea CEO, acuzată de fraudă
Conducerea CEO, acuzată de fraudă
Ultra - Scurte19 septembrie 2013

Fostul președinte al Consiliului de Administrație al CE Rovinari, Marcel Hoară, a lansat o serie de acuzații asupra conducerii CEO, pe care o consideră vinovată de fraudă.
„Circulă informaţii că s-a raportat rezerva activă ca fiind exploatată. Adică stratul de cărbune este în carieră, descopertat, dar în hârtii apare ca fiind în depozite. Asta pentru a putea fi raportat un preţ de cost mic pe tona de cărbune, ceea ce a permis complexului să vândă MW sub 190 de lei şi să înregistreze profit”, a explicat Hoară. Acesta spune că această „rostogolire” a unor costuri pentru perioada următoare nu se va putea face la infinit. „Vă daţi seama că la un moment dat situaţia va fi invers, vor exploata şi nu vor raporta, pentru a acoperi minciunile din urmă. Acum au înjumătăţit costurile, atunci le vor dubla”, atrage atenţia Hoară.
Mai mult, Hoară este de părere că actualii factori de decizie din CEO nu au dorit ca investiția chineză, de 1 miliard de euro, de la Rovinari să se realizeze.
„Noi am gândit acest proiect ca fiind un pas înainte pentru zonă, pentru că putea produce la un cost foarte mic, de sub 140 de lei/MWh, cu costuri de mediu foarte mici. Cu acest nou grup, puteam vorbi practic de energie curată produsă pe bază de cărbune. Din păcate, deşi atunci când am plecat era licitaţia adjudecată, tot au reuşit să blocheze o investiţie de un miliard de euro, care ar fi fost fără precedent în Gorjul ultimilor douăzeci de ani”, a adaugat Hoară.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *