DJ 675C, distrus aproape în totalitate. Călinoiu: “Nu există nici un pericol. Cotojman dezinformează presa!“
DJ 675C, distrus aproape în totalitate. Călinoiu: “Nu există nici un pericol. Cotojman dezinformează presa!“
Ultra - Scurte3 octombrie 2013

drum
Drumul Județean 675C, ce leagă localităţile Seciuri şi Roşia de Amaradia, a fost grav avariat, în noaptea de marţi spre miercuri de o nouă alunecare de teren, după ce o bandă de drum fusese distrusă în primăvară, de o altă alunecare. Deși situația este extrem de gravă, după cum se poate vedea și în fotografiile de la fața locului, președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, cel responsabil pentru acel drum, neagă acest lucru și îl acuză pe primarul Liviu Cotojman transmite informaţii alarmante şi nefondate către mass-media.
DJ 675C a fost încă din primăvară grav afectat de o alunecare de teren din cauza ploilor, pe o distanță de 70 de metri. Toată vara, însă, nu s-a făcut nimic pentru consolidarea zonei, iar în urma ploilor din ultima perioadă alunecarea de teren a recidivat şi este de aşteptat ca situaţia să se agraveze, dacă precipitaţiile continuă. Banda a doua este deja afectată.
Din acest motiv, primarul Cotojman este foarte supărat, mai ales că pe acea porţiune de drum trec şi microbuzele şcolare.
“Suntem forţaţi de împrejurări, microbuzele trec, dar cu grijă. S-a dat peste cap programul de transport elevi. Este necesar ca microbuzul să treacă prin zona respectivă. S-au apucat să construiască un dren, un şanţ care să preia toate apele de pe versant ca să nu mai ajungă în zona respectivă, astfel accelerând eroziunea. Vor să mai lărgească un pic partea carosabilă, marcajul îl mută în dreapta, şi mai sapă în mal. Apa drenată va fi dusă la câţiva metri depărtare de locul unde s-a surpat. Nu mai dau voie la maşini de tonaj mare să treacă pe acolo. Soluţia este acea de a executa o lucrare de consolidare. Domnul Călinoiu, că-i drumul lui judeţean, având în vedere şi funcţia lui politică pe care o are, cred că putea până în prezent să aducă şi finanţarea. Aşa tratează dumnealui lucrurile, în zeflemea. Acum că e şi faultat la picior, nici gând să ajungă pe aici”, a declarat Cotojman.
Deși situația este una gravă, Ion Călinoiu nu s-a obosit să se deplaseze la fața locului, ci a preferat să stea la birou, de unde a dat un comunicat de presă, prin care să asigure lumea că situația nu este atât de gravă, și prin care îl acuză pe Cotojman că dezinformează presa.
“S-a constatat faptul că DJ 675C este afectat pe o singură bandă de circulaţie de-a lungul a 75 de metri, în consecinţă, luându-se măsurile necesare desfăşurării traficului pe un singur sens de drum. S-a procedat la semnalizarea corespunzătoare a porțiunii afectate, în momentul de faţă circulaţia desfăşurându-se pe o singură bandă de circulaţie. Astfel, nu există pericolul închiderii DJ 675C. Se va proceda la această măsură doar dacă acest lucru va fi impus de către următoarele verificări ale comisiei de specialitate. În ceea ce priveşte informaţiile alarmante transmise către mass-media și către populaţie de către dl. Liviu Cotojman, edilul comunei Roşia de Amaradia, menţionăm faptul că acestea sunt nefondate şi în acelaşi timp rău intenţionate. Declarațiile primarului respectiv, fără a aștepta constatările comisiei de specialitate de la fața locului, nu au făcut decât să creeze o imagine falsă în fața populației și a locuitorilor comunei Roșia de Amaradia asupra stării de fapt. Catalogăm o astfel de atitudine ca fiind nedemnă de un ales local, responsabil de siguranţa şi buna informare a comunităţii pe care o reprezintă”, se arată în comunicatul de presă.

Detalii, aici.
 
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.