Doi bărbați, reținuți pentru dispariția a 3000 de tone de fier vechi de la CE Turceni
Doi bărbați, reținuți pentru dispariția a 3000 de tone de fier vechi de la CE Turceni
Ultra - Scurte11 iulie 2013

Doi angajați de la fostul CE Turceni au ajuns în arestul Poliției, fiind reținuți pentru 24 de ore. Cei doi bărbaţi reţinuţi de poliţişti, un fost gestionar și un fost şef de depozit, sunt acuzaţi că şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu, fiind implicați în dispariția a 3000 de tone de fier vechi de la unitatea unde au fost angajați.
„Din verificări, a reieşit faptul că, în urma inventarierii unei gestiuni de materiale şi piese de schimb recuperabile, refolosibile, recondiţionate şi deşeuri, a rezultat o diferenţă de 2.988 de tone între stocul faptic şi cel scriptic. În cauză, a fost creat un prejudiciu unităţii de aproximativ 1.888.800 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
Dispariția celor 3000 de tone de fier vechi a fost descoperită în 2011, dar anchetatorii par să fi găsit de abia acum probe pentru a trece la reţinerea suspecţilor, aceştia fiind doar vârful aisbergului.  Surse judiciare susțin că în anchetă ar fi implicate peste 20 de persoane, majoritatea angajaţi ai fostului Complex Energetic Turceni, dar şi ai firmei care a asigurat paza unităţii, precum şi de la cele care au preluat fierul vechi furat.
Cantitatea respectivă face parte dintr-un lot de circa 30.000 de tone de fier vechi, provenit din dezafectarea şi modernizarea unor grupuri energetice din cadrul CE Turceni. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.