Etăgan arată cu degetul spre CEO pentru falimentul Olservmin
Etăgan arată cu degetul spre CEO pentru falimentul Olservmin
Ultra - Scurte5 august 2013


Gheorghe Etăgan este de părere că pentru situația în care se află Olservmin de vină este CE Oltenia. Etăgan, ce deține funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Olservmin, spune că sociatatea pe care o conduce a fost nevoită să între în insolvență, și să trimită acasă 380 de angajați, din cauza CEO, care nu a achitat serviciile prestate. Mai mult, acesta a declarat că suma pe care Olservmin o are de încasat de la gigantul energetic este mai mare decât suma pe care societatea o are de achitat la bugetul statului.
„Au fost acuzații că societatea este pe pierdere, dar nu este adevărat. Eu sunt președintele Consiliului de Administrație la Olservmin și în ultimii trei ani firma a avut ceva beneficii, nu mari, dar au fost. Profitul a fost de aproximativ 500 de milioane de lei vechi, sume mărunte pentru această activitate. În anul 2013, am avut 50.000, profit, în anul 2011 – 45.600, în 2012 -86.000, iar la șase luni profitul estimat a fost de 60.000”, a declarat Gheorghe Etăgan. Avem de dat în jur de 5-6 miliarde de lei vechi, dintre care aproximativ 500 de milioane de lei vechi sunt numai penalități. Acesta a fost motivul principal pentru care am băgat societatea în reorganizare.  Noi în acest moment avem de încasat aproximativ 8 miliarde de lei vechi, în timp ce avem de dat la bugetul statului 6 miliarde de lei vechi. Societatea nu este într-o situație critică per ansamblu, pentru că am fi pe plus”, a precizat Etăgan.
De asemenea, Etăgan a recunoscut că a fost somat, alături de ceilalţi membri din consiliu, la plata sumei de 80.000 de lei din suma datorată de societate la bugetul statului.
„Eu personal am primit adresa oficială prin care am fost somat ca persoană fizică pentru suma 80.000 de lei, plăți nefăcute către bugetul statului. Este doar o somație. Nu sunt singurul, mai sunt și Dan Pârvulescu, Marin Golea, sindicaliști din zona Rovinari, Moșilă, ca director al Olservmin și Constantin Ureche , sindicalist din zona Motru. Toți am fost somați acum o lună și jumătate. Eram pasibili de plată dacă foloseam sumele societății pentru alte cheltuieli, nu pentru cele legate de plata drepturilor bănești ale salariaților”, a mai spus Etăgan. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *