FNME, în pericol de a-și pierde veniturile anuale de 7,2 milioane de lei
FNME, în pericol de a-și pierde veniturile anuale de 7,2 milioane de lei
Ultra - Scurte8 august 2013


Începând cu această lună, membrii sindicali vor avea posibilitatea de a achita sau nu cotizația la sindicatele din minerit și energie, majoritatea afiliate la FNME, după ce administrația CEO a decis să nu mai colecteze, de la cei aproape 19.000 de salariați, cotizațiile sindicale.
Până acum, FNME aduna, lunar, din aceste cotizații peste 6 miliarde de lei vechi, într-un an, strângând numai din cotizații, peste 70 de miliarde de lei vechi. În aceste condiții, măsura luată de directorul CEO va afecta grav situația financiară a federației sindicale, care nu mai are siguranța că cele 7,2 milioane de lei vor mai ajunge în contul federației.
„Este exclus în acest an să mai fie reținute cotizațiile sindicale pe ștatele de plată ale salariaților. Nu, din această lună, fiecare angajat membru de sindicat se va duce la casierie și-și va depune, dacă va vrea, cotizația la sindicat. Este o decizie care este pusă deja în practică”, a declarat directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia, Aurel Medințu.
În urmă cu câteva zile, FNME a solicitat administrației CEO reînceperea negocierilor pe tema modului de plată a cotizațiilor dar și rediscutarea situației inspectorilor sociali, însă managerul Laurențiu Ciurel respins din start solicitarea FNME, declarând, în urmă cu două zile, că nu va mai negocia nimic cu actualii lideri de sindicat.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.