Fugaru: ''Construcția parcului fotovoltaic de la Tg. Cărbunești este ilegală.'' Mazilu: ''Fugaru ori e handicapat, ori e bou!''
Fugaru: ''Construcția parcului fotovoltaic de la Tg. Cărbunești este ilegală.'' Mazilu: ''Fugaru ori e handicapat, ori e bou!''
Ultra - Scurte1 iulie 2013

Ion Fugaru a acuzat autoritățile din Târgu Cărbunești de faptul că au permis construirea parcului fotovoltaic pe 52 de hectare de teren din zona orașului, fără a fi respectată legea.  „Construcţia este ilegală sută la sută. Destinaţia de izlaz trebuia schimbată prin referendum local. Se băteau cu pumnul în piept că se vor crea 80 de locuri de muncă, dar nu este adevărat, vor  fi doar 10”, a declarat consilierul local democrat-liberal.
Fugaru a mai spus că, din punctul său de vedere, oraşul Târgu-Cărbuneşti n-are absolut nimic de câştigat în urma parcului fotovoltaic de 52 de hectare. „Măcar dacă dădeau energie pentru instituţiile publice şi iluminatul stradal. Dar cât timp ei dau numai un miliard de lei vechi pe an la bugetul local, nu mi se pare niciun avantaj” a declarat declarat acesta.
Mai mult, fostul viceprimar susţine că autorităţile locale au minţit în momentul în care au spus că un neamţ face investiţia, în realitate fiind vorba despre unul dintre „băieţii deştepţi” din energie, Augustin Oancea, patronul societăţii Tinmar Ind.
În replică, primarul orașului, Mihai Mazilu a declarat: „Cum își poate imagina cineva că o investiție de peste 2,2 mii de miliarde de lei ar putea fi făcută fără parcurgerea tuturor etapelor legale? Fugaru ori e handicapat, ori e bou! ” Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.