Greblă, pro Roșia Montană: ''Dacă o companie de stat ar începe exploatarea, lumea nu ar mai zice nimic!''
Greblă, pro Roșia Montană: ''Dacă o companie de stat ar începe exploatarea, lumea nu ar mai zice nimic!''
Ultra - Scurte13 septembrie 2013


Printre susținătorii proiectului de exploatare a aurului la Roșia Montană se numără și parlamentarul gorjean Toni Greblă. Mai mult, acesta este convins că dacă statul român ar înființa o companie de stat, opinia publică nu s-ar mai inflama și proiectul ar putea continua.
„În alte condiții, exploatarea minieră poate continua, fără să fie nevoie de legi. În proiectul de lege se spune că se aprobă majorarea acțiunilor deținute de stat la 25%, se majorează redevența minieră la 6%, de la 2% și alte câteva astfel de modificari. Nu e vorba neapărat de Rosia. Teoretic, o exploatare minieră începe fără să fie nevoie de lege, dacă are avizele prevazute de lege și hotărâri de guvern, adică teren concesionat și asa mai departe”, a declarat Grebla.
De asemenea, acesta a declarat că nu este supărat de atitudinea lui Crin Antonescu, care este împotriva proiectului Roșia Montană, însă ar fi fost de preferat sa fi avut o discutie mai intai in USL.
Detalii, aici.

1 COMENTARII
  • liviu 16.09.2013 la ora 10:58 am
    Unde era ascuns inteleptul natiunii.Pai,d-le Grebla,matale esti din 1989 prin structurile de putere locale si centrale,dar n-ai facut nimic,doar ai dat din gura,ai profitat si imbarligat de si in toate cele.Te-ai trezit acum?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *