Guvernul Ponta taie din banii de navetă pentru elevi
Guvernul Ponta taie din banii de navetă pentru elevi
Ultra - Scurte22 august 2013

Guvernul Ponta pregătește un proiect prin care să plafoneze sumele acordate pentru naveta elevilor de acasă la şcoală. Mai grav este că această măsură vine în condiţiile în care Guvernul nu a acordat, de mai bine de jumătate de an, banii pentru navetă. Un caz de acest fel este la Negomir, unde elevii ar putea abandona cursurile, deoarece părinţii nu au bani să susţină transportul. La nivelul județului Gorj, aproape 2000 de elevi fac naveta pentru a ajunge la şcoală.
Potrivit proiectului, pentru o distanţă de 3 kilometri elevii vor primi maxim 26 de lei pe lună. Pentru distanţele ce depăşesc 3 kilometri, până la limita de 50 de kilometri, suma de 26 de lei se suplimentează cu 2 lei pentru fiecare kilometru. Practic, pentru 50 de kilometri se vor acorda maxim 120 de lei lunar.
Astfel, prin această măsură, Guvernul Ponta favorizează, mai degrabă, abandonul școlar, un bun exemlu fiind al elevilor din Negomir, care au suportat din buzunarul lor transportul la liceul din Rovinari. Părinţii nu mai au de unde să le dea bani pentru a-i putea trimite la şcoală chiar dacă au făcut şi împrumuturi pentru a plăti abonamentele. Acestea nu au fost decontate de liceu încă din luna septembrie. Lunar un copil din Negomir plăteşte 170 de lei pentru a merge la liceul din Rovinari.
La nivelul întregii țări, 170.000 de elevi vor fi afectați de acestă măsură.
Detalii, aici.

1 COMENTARII
  • Ion Popescu 22.08.2013 la ora 15:13 pm
    Un nesimtit ! La inceputul mandatului a venit cu ideea renuntarii la programul :''Laptele si cornul'' ; Solutiile comunistilor sunt doar minciuna si manipularea !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.