Inculpații din dosarul „Buldotanc II”, aproape de un verdict
Inculpații din dosarul „Buldotanc II”, aproape de un verdict
Ultra - Scurte25 septembrie 2013

Procesul în care foștii șefi de la fostul Complex Energetic Turceni și fostul deputat Mugurel Surupăceanu sunt anchetați pentru fapte de corupție a ajuns, ieri, la final, judecătorii urmând să pronunțe verdictul în acest caz. Dumitru Cristea, ca fost director general, şi alţi doi directori din subordinea sa, Silvică Boiangiu şi Ioan Viorel Vasile, alături de Sorin Buşan Cocora, administrator la o firmă de-a fostului politician PSD, au fost trimişi în judecată, de DNA, pentru că fostul Complex Energetic Turceni a achiziţionat un utilaj care nu era nici funcţional şi nici ieftin, după cum au susţinut anchetatorii.
Mai mult, DNA susţine că şefii fostului Complex Energetic au comis diferite abuzuri pentru a realiza achiziţia respectivă şi pentru a-i da o aparenţă de legalitate. Procurorul DNA Cristian Bertha a cerut condamnarea inculpaţilor la o pedeapsă medie, dat fiind că niciunul dintre inculpaţi nu are cazier, însă, acesta a cerut instanţei să ţină însă cont în pronunţarea sentinţei de lipsa de sinceritate a celor judecaţi în dosarul respectiv.
Verdictul dat de judecători în acest caz nu va fi, însă, unul definitiv, putând fi contestat la Curtea de Apel Craiova şi, ulterior, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *