Inginerul care a acționat în judecată CE Oltenia pentru drepturile salariale, concediat
Inginerul care a acționat în judecată CE Oltenia pentru drepturile salariale, concediat
Ultra - Scurte4 iulie 2013

Fondul-Proprietatea-aproba-infiintarea-CE-Oltenia
Claudiu Popescu, inginerul de la Carierea Roșiuța, cel care și-a apărat drepturile salariale acționând în judecată CE Oltenia, a fost concediat ieri. Motivele invocate de directorul Ion Ghica au fost legate de comportamentul acestuia.
„Domnul a făcut plângeri la ITM, la Poliție, au venit cei de la ITM în control și, pentru că respectivul a continuat să se manifeste cu un vocabular urât și să înjure, am constituit o comisie care să analizeze comportamentul acestuia.  S-a făcut această analiză și am decis să-i înceteze contractul de muncă cu data de 3 iulie 2013”, a declarat directorul Ghiga de la Cariera Roşiuţa.
Claudiu Popescu, ce ocupa postul de şef secţie mecanică în cadrul Carierei Roşiuţa,  a intrat în concediu medical pe 29 martie, concediu care a durat până zilele trecute. Pe 15 aprilie a primit o adresă în care i se comunica faptul că a fost trecut pe alt post, mai exact de inginer la Biroul investiţii, construcţii, redări circuit. Dincolo de faptul că a pierdut cam 1.400 de lei la salariu, Popescu spune că nu putea fi schimbat din funcţie pe perioada concediului medical. Astfel, acesta a depus la Parchet o plângere penală împotriva celor care au semnat adresa: Ion Ghiga – directorul carierei, Adrian Giurcău – şef serviciu resurse umane şi Eftimia Săbiescu – jurist. Popescu a depus plângeri şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, care a demarat o anchetă.
ITM Gorj a deschis o anchetă în acest caz. „S-a deplasat o echipă de inspectori la Cariera Roșiuța pentru a verifica aspectele semnalate, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente. Vineri îi așteptăm pe reprezentanții Carierei cu restul documentelor la sediul ITM. O să analizăm situația și apoi o să stabilim exact care este situația”, a declarat George Romanescu, inspector șef ITM Gorj.
Claudiu Popescu a declarat, însă, că nu știe nimic despre încetarea contractului său de muncă.  „Nu știu nimic, pentru că nu am primit nicio hârtie și nici nu am semnat nimic până la terminarea programului de lucru. Până nu primesc un act oficial, nu am contractul de muncă desfăcut. Nu mă pot da afară dacă sunt cu ei în litigiu și eu am cu ei un proces pe rol”, susţine inginerul Popescu. Detalii, aici.
 
 
 
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *