Noul prefect a fost șef de sală la “MILLION”!

Ponta și Teodorescu transformă Prefectura în cazinou!

Ponta și Teodorescu l-au ales ca viitor prefect de Gorj pe Alin Văcaru. Un tip șters, ușor manipulabil, mult sub nivelul lui Teodorescu (da, există și așa ceva!), cu un periplu profesional nu numai stupid, dar chiar la limita penalului, sub conducerea căruia instituțiile publice vor regresa, cu siguranță, ca și în mandatul actualului prefect.

Până acum, Văcaru nu s-a fãcut vizibil în spațiul public prin vreo inițiativă lăudabilă. Un lipitor de afișe ca oricare altul, s-a detașat de colegii lui doar prin slugărnicia mai pronunțată față de Teodorescu. La schimb, a preluat, deja, de la acesta două posturi cheie și se pregătește de al treilea. Întâi i-a succedat ca președinte al TSD Gorj, apoi ca președinte al Consiliului de Administrație al Sanatoriului de la Dobrița și, acum, s-a stabilit ca el să fie noul prefect.

Cu Văcaru prefect  Gorjul intră într-un nou episod de comedie neagră. Peste imaginile cu Teodorescu, un ins căruia i se rupe de acest județ și de oamenii lui și pe care l-a interesat doar devenirea personală, ținând mâna la inimă în timp ce se intona imnul la festivități (deși, e clar, pe el îl doare în altă parte!), se suprapune acum poza mustind de prestanță și, mai ales, de inteligență, a noului prefect. Mă gândesc la viitorii lui subordonați din Prefectură, majoritatea specialiști de excepție, care vor fi nevoiți să facă eforturi să nu izbucnească în râs în fața unei asemenea creaturi.

Grație iresponsabilității lui Ponta și Teodorescu, Gorjul devine primul județ în care un fost șef de sală de cazinou ajunge prefect. Fiind deosebit de capabil, nimeni nu-l angaja în altă parte, de aceea Alin Văcaru a lucrat o perioadă îndelungată ca șef de sală la cazinoul “MILLION”, de la Hotel Gorj. Sincer, n-am crezut că sunt atât de demenți încât să promoveze ca prefect un fost șef de cazinou, dar m-am lămurit când am citit declarația de avere a lui Văcaru.

Ulterior, în 2009, ca lipitor fruntaș de afișe, Văcaru a fost propulsat de PSD la conducerea Agenției de Prestații Sociale Gorj, după ce a dat concurs de trei ori, ajungând, în cele din urmă, să concureze singur, pentru ca partidul să fie sigur că obține cea mai mare notă. Ca să nu se spună că sunt eu excesiv de subiectiv, redau mot  – a – mot, o știe difuzată de Radio Omega în 2009:

“Alin Văcaru, cel care lipea afişe în campanie pentru ministrul Victor Ponta, a fost recompensat de acesta cu o funcţie de conducere. Chiar dacă vârsta şi pregătirea tânărului social-democrat lasă de dorit, Alin Văcaru o înlocuieşte pe Viorica Roşianu, la şefia Agenţiei de Prestaţii Sociale Gorj.
Fost preşedinte al TSD Gorj, Alin Văcaru, a câştigat concursul, organizat a treia oară, la Ministerul Muncii, până ce contracandidaţii săi de la PD-L s-au retras din cursă, lăsându-l singur să concureze pentru acest post.”

Debarcat, rapid, de la conducerea Agenției de Prestații Sociale, Văcaru a intrat în șomaj, după care tot partidul i-a făcut rost de un post de profesor suplinitor la Liceul Auto din Târgu Jiu.

Din facsimilul de mai sus puteți constata că același partid s-a îngrijit și de soția lui, angajând-o la Întreprinderea de Drumuri și Poduri și la fundația domnului Cornel Vișoianu, care a asigurat constant protecția socială a lui Teodorescu, a rudelor lui și chiar a pițipoancelor din jurul lui.

Întrucât chiar și ca profesor suplinitor la Liceul Auto era nevoie ca Văcaru să vorbească liber în fața elevilor și să cupleze mai mult de doi neuroni, noul prefect n-a făcut mulți purici nici acolo. Cel care i-a sărit în ajutor, prin niște matrapazlâcuri dacă nu penale, în mod sigur scârboase, a fost tot Teodorescu. În 2010, actualul prefect a fost numit președinte al Consiliului de Administrație de la Sanatoriul Dobrița, un spital în care Consiliul Județean a pompat zeci de miliarde de lei vechi, care nu se prea regăsesc în investiții, la fața locului. Una dintre firmele abonate la lucrările de la Dobrița este S.C. ELIMASTRO S.R.L., o firmă din Tismana condusă de un afacerist controversat – Remetea Petre Narcis – care, după ce a luat nota 1,7 la bacalaureat a fost promovat consilier personal al primarului Slivilescu.

Potrivit portalului www.e-achizitii.com, în 2011, când Teodorescu conducea Consiliul de Administrație al Sanatoriului Dobrița, firma ELIMASTRO a primit două lucrări de 3,5 miliarde lei vechi.

Cu siguranță că, în realitate, este vorba de mai multe contracte, pe care nu le-am aflat, încă, deoarece mega – managerul Tiberiu Tătaru, pesedist convins care cu puțin timp în urmă îi pupa mâinile lui Ionel Manțog în sediul PDL Gorj, ca să-l țină în scaun, este zero la capitolul transparență. De altfel, dacă accesați secțiunea “Contabilitate” pe site-ul sanatoriului apare o eroare strategică de server…

Ce a făcut, apoi, onorabilul domn Teodorescu, care se bate cu pumnii în piept ca maimuța că el e cu legea, că el nu discută, că la el nu merge ș.a.m.d.? L-a angajat pe frățiorul său de pe liană, Alin Văcaru, ca inginer la … ELIMASTRO!!!

Iată cum banii publici sunt plasați atent, astfel încât să se convertească în locuri de muncă, la firmele clientelare, pentru inapții din ograda PSD Gorj.

Ba, mai mult, după propulsarea ca prefect al lui Teodorescu, cine credeți că a fost ales, cu unanimitate de voturi, să-i ia locul, ca președinte al Consiliului de Administrație de la Sanatoriul Dobrița? Alin Văcaru, desigur.

În cele din urmă, Văcaru a fost numit de PSD Gorj ca director adjunct la MINPREST unde a reușit două lucruri: să-și cumpere DUSTER full version din bani publici și să-și atragă până și antipatia sutelor de simpatizanți PSD angajați, la grămadă, în subordinea sa, în ultimele luni, conform celebrei liste elaborate în biroul lui Ion Călinoiu, cu participarea lui Florin Cârciumaru și a lui Laurențiu Ciurel.

Alura de clovn a noului prefect mustește și din implicarea sa în afaceri. Împreună cu controversatul afacerist Nuță Floarea, Alin Văcaru a deschis în 2008 S.C.  N.C.ROM  S.R.L., o firmă care are un obiect principal de activitate cât se poate de “înălțător”: “capturarea cu capcane a vânatului”!!!

S-ar putea trage, din toate acestea, multe concluzii. Cea mai la îndemână este următoarea: era putin probabil ca noi, gorjenii, să ne amintim cu nostalgie de fostul prefect. Personal, când a fost instalat Teodorescu n-am crezut că voi ajunge să-l regret și să-l apreciez pe predecesorul lui, Liviu Andrei. Alegându-l pe Văcaru ca succesor al său, Teodorescu are certitudinea că atunci când gorjenii își vor aminti de cel mai mini mini-prefect din istoria județului, printre două înjurături vor slobozi și un zâmbet așa, mai micuț…