UCB – muzeul cu mortăciuni vii al comunismului de după comunism

Un profesor al Universității “Constantin Brâncuși”a contestat modul de acordare a gradațiilor de merit, la care sunt abonați exclusiv Adrian Gorun și slugile sale nevertebrate. A fost deferit imediat “Comisiei de Etică”, unde a fost judecat în cel mai pur stil inchizitorial, chiar de către cei pe care-i acuzase în plângerea depusă. Tabloul colcăie de rahat pentru că printre “judecători” s-a aflat și un lider sindical, beneficiar, desigur, de gradație de merit, care legal și moral ar fi trebuit să-l apere pe profesorul – contestatar.

Înregistrarea “judecării” profesorului, disponibilă pe site-ul Ziarului de Investigații GORJNEWS, este cutremurătoare, cu atât mai mult cu cât Universitatea “Constantin Brâncuși” ar trebui să fie un izvor de democrație și de civilizare pentru Gorj și împrejurimi. Nu ospiciu, nu muzeul cu mortăciuni vii al comunismului de după comunism. (N.D.)

În Universitatea”Constantin Brâncuși”, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Ca urmare, în momentul în care s-a pus problema organizării concursului pentru acordarea gradațiilor de merit, ”puterea bolșevică” s-a ”mobilizat” pentru a evita ca vreunul dintre oamenii indezirabili să aibă vreo șansă în competiția cu protejații fostului rector Adrian Gorun. Încă rezistent la re-educare și nepurtător de cocoașă, Prof. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Inginerie, s-a apucat să conteste (?!) procesul de acordare a gradațiilor de merit la Facultatea de Inginerie, acuzându-i pe Adrian Gorun și Luminița Popescu de abuz în serviciu, iar pe liderul sindicatului, Cristinel Popescu, de luare de mită. Contestația nu s-a soluționat în termen legal. De altfel, conducerea UCB și-a obișnuit subordonații cu acest tip de dispreț. Mai mult, Prof. Gheorghe Popescu a fost deferit, de către Gorun și Luminița Popescu, Comisiei de Etică, ce s-a întrunit luni, 28.V.2011, pentru a analiza – conform notarului Titu Ionașcu – conținutul ”lipsit de excelență academică” al contestației, deși Senatul nu a soluționat contestația în termenul legal prevăzut de regulament. GORJNEWS a primit o înregistrare audio a acestei ședințe, în care membrii comisiei reiterează un evident comportament de torționari de pe vremuri. Scopul urmărit: intimidarea Prof. Gheorghe Popescu, în speranța că-și va retrage contestația.

Numai la UCB: contestatul îl judecă pe cel care-l contestă

Comisia secretă (?!) de acordare a gradațiilor de merit în UCB – sub președinția secretă a lui Cristinel Racoceanu – a încălcat regulamentul, favorizând pe Decana de la Inginerie, Luminița Popescu și pe liderul de sindicat, Cristinel Popescu – cei care trebuiau să asigure însăși legalitatea competiției; cei doi au câștigat, în mod ”surprinzător”, câte o gradație de merit, ca urmare a unui troc: decana a avut grijă să nu fie promovate dosare ale altor colegi indezirabili, iar liderul de sindicat a garantat că sindicatul va rămâne în continuare în genunchi.

Unul dintre cei nedreptățiți de acest troc, prof. univ. dr. Gheorghe Popescu, fost lider al sindicatului din UCB, a contestat acest proces vădit corupt de acordare a gradațiilor de merit. Nu numai că Senatul de ”cocoșați”al lui Gorun nu i-a luat în seamă contestația, dar a făcut încă un abuz: pentru a-l intimida, l-a deferit comisiei de ”etică”, pe motiv că, prin contestație, a adus o”ofensă” dictatorilor birocrați din UCB – Luminița Popescu (alias”Ceaușeasca”) și Adrian Gorun (alias ”Adrian Gorun”).

În cele ce urmează, vă prezentăm dovezi ale actelor de intimidare orchestrate de acești bolșevici penali, care au îngenuncheat o instituție a statului român. E de ajuns a spune că președintele comisiei care-l anchetează pe Profesorul Gheorghe Popescu este chiar unul dintre cei contestați de acesta, liderul de sindicat Cristinel Popescu, mituit cu o gradație de merit, pentru a-și da acordul în favoarea fraudării competiției.

UCB – un ”zbor deasupra unui cuib de cuci” profund stalinist

Francis Fukuyama discută, în cea mai cunoscută carte a sa, de o incapacitate de schimbare în țările foste-comuniste, suprimate totalitar de către – ceea ce el denumește – dictatorii birocrați, care sunt pretextul pentru lipsa oricărei evoluții sau reforme socio-politice. La UCB există, după cum s-a semnalat în ultimul timp, o oligarhie birocratico-financiară, ce întreține un totalitarism grobian, de tip bolșevic și care-l are la vârful ”ierarhiei”, pe celebrul – în divizia județeană – Adrian Gorun, ale cărui abuzuri frecvente reamintesc izbitor de sora-șefă din ospiciul descris în romanul lui Ken Kesey, ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”. Întocmai ca pensionarii internați la ospiciu, angajații UCB au ajuns să nu-și mai dorească libertatea, de frică să nu stârnească furia Sorei-șefe. Dacă vreunul îndrăznește să se comporte ”prea” liber, sora-șefă îi promite, ca un mafiot de cea mai joasă speță, că-l va”aranja”: așa se pare că i s-a întâmplat și Profesorului Gheorghe Popescu, conform înregistrării de la comisie. Auzindu-și stăpânul criticat de abuz în formă continuată, juristul Popovici s-a pierdut cu firea și a început să urle …”academic” și cu ”excelență”, ceea ce mă îndreptățește a sugera că acele controale psihice făcute de cadrele didactice la începutul fiecărui an universitar (conform legii) să se extindă și spre personalul nedidactic din UCB.

Sora-șefă și ”copiii săi sovietici”

Aberațiile staliniste la care s-a ajuns fac ca unii dintre angajați să fie supuși unui proces de ”reeducare”, în așa fel încât ajung să pună în aplicare, la ordinul stăpânilor, adevărate persecuții împotriva colegilor, după cum se poate lejer sesiza din înregistrarea audio de la Comisia ucebistă de ”etică”(?). Comportamentul membrilor acestei comisii — în frunte cu notarul Titu Ionașcu — amintește de prototipul copilului sovietic, Pavel Morozov, care, din dragoste față de Stalin, a fost capabil să-și denunțe familia la poliție, instaurând pattern-ul de cruzime de care trebuia să dea dovadă cetățeanul – sclav al unei ideologii totalitare. Iată că, similar, Adrian Gorun are și el proprii săi copii sovietici – sclavii ideologici, dispuși oricând să decapiteze pentru stăpân (a nu se interpreta greșit – ne menținem, terminologic, în dialectica hegelian-marxistă esențială din filosofia istoriei – stăpân-sclav).

Copilul sovietic Titu Ionașcu este juristul auto-intitulat al unei comisii ucebiste semi-torționare

Din nefericire, universitățile din România au ajuns bastioane ale terorii instaurate de BIROCRAȚI GREȚOȘI semi-kafkieni (iar indivizi ca Titu Ionașcu, se achită – după cum veți vedea mai jos – cu minuțiozitate, de sarcinile torționare pe care le primesc). Ei sunt aceia care pun în practică abuzurile specifice dictatorilor birocrați din UCB: Sora-șefă și Ceaușeasca.

Ștabii din UCB ia și sporuri de conducere și gradație de merit, pe motiv de funcție de conducere

După cum se poate constata din regulament, după ce că persoanele cu funcții de conducere au spor de conducere, fiind cei care dictează regulile în instituție, au avut grijă să facă niște criterii pentru gradații de merit, în care primesc puncte în plus pentru că au funcții.

Și în aceste condiții, Profesorul Popescu are dreptate în revendicările sale – oamenii cu funcție din UCB ia, CU NESIMȚIRE, de două ori sporuri pentru același lucru (vă reamintesc că patru astfel de ștabi ucebiști au adunat de la UCB, în anul 2011, conform Institutului Național de Statistică, venituri de peste un miliard și jumătate lei). Liderul de sindicat Cristinel Popescu (cel cadorisit cu o gradație de merit și pus președinte la Comisia de ”etică” ce-l judecă pe contestatarul său) nu are niciun răspuns la această remarcă. Membrii comisiei nu sunt dispuși să ia în seamă argumentele. Aceasta pare o comisie trimisă să execute un om revoltat că i se încalcă drepturile, care aduce argumente că procesul de acordare a gradațiilor de  merit a fost fraudat de conducere și de sindicat.

Staliniștii ucebiști își încalcă propriul regulament

Dictatura din UCB impune o distribuire a resurselor în așa fel încât oamenii liberi să fie sabotați, când se pune problema  de a-și cere drepturile conform legii. În ceea ce-l privește pe Profesorul Ghe. Popescu de la Facultatea de Inginerie, acesta reclamă nerespectarea regulamentului pentru acordarea gradațiilor de merit, aflat pe site-ul UCB, în special articolul 8 aliniatul 1.

Conducerea UCB și comisia ținută la secret, și activând la secret (deci ilegală), după cum constată Ghe. Popescu, nu au considerat că omul merită răspuns la contestația sa – până una alta nu toți angajații UCB sunt egali, ci egalitatea e dictată de bolșevicii care conduc, astfel că unii sunt ”mai egali” decât alții.

Ce dorește comisia de ”etică” de la acuzatul Gheorghe Popescu? Să accepte să moară cu dreptatea în mână, dar, mai ales, să-și retragă acuzele argumentate de abuz în funcție și corupție din contestația formulată împotriva sorei-șefe, a Ceaușeascăi și a simulacrului de vice-lider de sindicat, Cristinel Popescu. Cu ce e diferită această atitudine față de cea a torționarilor de pe timpuri, care torturau disidenții, pe motiv că nu-i iubeau pe Tovarășu’ și pe Tovarășa?

Membrii acestei comisii cu apucături semi-torționare – Titu Ionașcu,  Cristinel Popescu, George Popescu, Virgil Popovici, Lucian Medar – nu s-au distins cu nimic ”academic” în lumea universitară, însă nu au nicio jenă să devină instrumentele abuzurilor bolșevice orchestrate de conducerea UCB.

Cei cinci, depășindu-l numeric pe cel anchetat, nu ezită să ridice tonul, în speranța intimidării: acesta este nivelul de ”excelență” și ”academism” ce lipsește, ”gălăgios”, membrilor acestei comisii.

Vom avea grijă să transmitem acest material și către Președintele sindicatului ”Alma Mater”, Profesorul Hadăr. Este important să se afle la nivel național cum un lider de sindicat se lasă mituit și apoi acceptă să conducă o comisie de anchetă care să intimideze un coleg membru de sindicat, la ordinul conducerii unei universități ce înoată într-un penibil sfidător, sub conducerea unor ”ștabi” ce amintesc de personajele din ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”

Conducerea UCB, recunoscută pentru abuzuri în funcție și lipsă de profesionalism

Este de-a dreptul plictisitor cât de frecvente sunt abuzurile în această instituție. Profesorul Gheorghe Popescu detaliază aceste aspecte în pledoaria din fața Comisiei de ”etică”. Puteți asculta, pe site-ul GORJNEWS, interacțiunile anchetatorilor cu acuzatul. Înțelegem că, în legătură cu conducerea UCB, s-au făcut recent sesizări la Curtea de Conturi, MECTS și divizia proiectelor POSDRU (care, brusc, au dispărut de pe home-ul website-ului UCB). Așteptăm cu interes răspunsuri clare din partea directorului Camerei de Conturi Gorj, Dl. Ion Popescu, și a directorului Corpului de Control din MECTS, Dl. Robert Berezovski (secondat de fosta secretară a lui Gorun de la MECTS, Mihaela Dimitrescu).

Notă: FELICITĂRI PUBLICE PROFESORULUI GHEORGHE POPESCU PENTRU CĂ NU ACCEPTĂ CEEA CE MARE PARTE A ANGAJAȚILOR UCB AU ACCEPTAT DEJA ÎN ULTIMII 6 ANI: SĂ STEA ÎN GENUNCHI ÎN FAȚA UNOR PERSOANE CU REFLEXE PROFUND STALINISTE. UNII DINTRE OMENII PE CARE PROF. POPESCU ÎI CONTESTĂ AU FĂCUT LICEUL ȘI FACULTATEA LA SERAL ȘI CONFUNDĂ UNIVERSITATEA DE STAT DIN TG-JIU CU UN C.A.P.

ROG ȘI ALȚI ANGAJAȚI AI UCB SĂ ÎNREGISTREZE AUDIO ORICE ASTFEL DE ABUZURI, ȘI SĂ NI LE REMITĂ LA ZIAR.

CHIAR DACĂ GENERAȚIA TÂNĂRĂ DIN UCB A FOST DESTRUCTURATĂ DE ACTUALA CONDUCERE (NE REAMINTIM TOȚI, CU GREAȚĂ, SCENA ”EU ȘI MAIMUȚA MEA”, ORCHESTRATĂ DE ADRIAN GORUN LA GORJ TV, PE SEAMA SĂRMANEI LAURA TROCAN), MĂ BUCUR CĂ EXISTĂ, LA NIVELUL GENERAȚIEI PROFESORILOR EXPERIMENTAȚI, OAMENI CARE RĂMÂN VERTICALI.

ÎNTRE ATUNCI ȘI ACUM, MULȚI OAMENI DIN UCB S-AU PIERDUT PE DRUM.