Kienbaum, obligată de judecători să explice cum l-au selectat pe Ciurel
Kienbaum, obligată de judecători să explice cum l-au selectat pe Ciurel
Ultra - Scurte5 septembrie 2013


La termenul de ieri din procesul intentat de Fondul Proprietatea Complexului Energetic Oltenia, privind modul în care Laurențiu Ciurel a fost selectat manager privat, judecătorii au hotărât amânarea cauzei până pe 2 octombrie 2013, timp în care firma Kienbaum Executive Consultants GmbH – Sucursala Bucureşti trebuie să depună la dosar „înscrisurile care reliefează procedura de selecţie a candidaţilor“.
Cu alte cuvinte, firma de recrutare Kenbaum trebuie să explice judecătorilor modul în care Ciurel a fost ales manager privat al CEO. Procesul a început pe 4 martie 2013, imediat după ce a fost anunţată selectarea lui Ciurel în funcţia de manager privat. Atunci, Fondul Proprietatea a contestat modul de selecţie, menţionând că nu au fost intervievaţi toţi candidaţii. În plus, Ciurel este fost vicepreşedinte PSD Gorj, iar Ordonanţa privind guvernanţa corporatistă vorbeşte de manageri privaţi, persoane neimplicate politic.
Avocaţii apărării susţin, însă, că acel pas de procedură nu mai era necesar, de vreme ce Laurenţiu Ciurel, la fel ca şi ceilalţi candidaţi, au susţinut un astfel de interviu atunci când au fost selectaţi de firma de recrutare. Totuşi, pentru a convinge instanţa, avocaţii au cerut ca la următorul termen să fie aduse documentele care atestă întreg traseul numirii lui Ciurel la CEO, de la înscrierea pe lista de candidaţi, interviu, selecţie şi propunere în faţa acţionarilor de la companie.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *