Medințu: ”CEO merge bine, însă nu poate acoperi pierderile de la începutul anului!”
Medințu: ”CEO merge bine, însă nu poate acoperi pierderile de la începutul anului!”
Ultra - Scurte10 septembrie 2013


Toamna aduce schimbări în CE Oltenia, este anunțul făcut de directorul Diviziei Energetice Aurel Medinţu. Astfel, în urma analizării activităţii Complexului Oltenia, Medințu a ajuns la concluzia că gigantul energetic funcționează bine, însă nu poate acoperi pierderile înregistrate la începutul anului, motiv pentru care reducerea cheltuielilor a devenit o prioritate pentru conducerea companiei, probleme înregistrându-se în sectorul minier.
Mai mult, Medințu a precizat că în condiţiile unei vânzări bune pe piaţa de energie, cheltuielile de producţie ar fi acoperitoare dacă nu s-ar înregistra costuri mari în sectorul minier.
„Vânzarea de energie merge bine, cheltuielile cu producţia ar fi acoperitoare, dar am înregistrat cheltuieli mari când veniturile au fost mici. Situaţia este complicată, am făcut eforturi să scădem cheltuielile, dar costurile în sectorul minier sunt mari”, a explicat Medinţu.
În aceste condiții, atât Medințu, cât și Ciurel, sunt de părere că o soluţie bună ar fi aceea a decuplării celor două cariere, Husnicioara şi Berbeşti, de la sectorul minier din CE Oltenia.
„În spectrul minier singura redresare ar fi decuplarea celor doua unităţi miniere de la CE Oltenia-Husnicioara şi Berbeşti, urmând ca în 2014 urmând să aibă loc o analiză şi o restructurare la rest şi la personal. Discuţia cu Berbeşti este într-o faza destul de avansată”, a mai spus directorul Diviziei Energetice, susținut chiar de Ciurel, care a recunoscut că se ia în calcul ca de la anul, carierele Husnicioara și Berbești să fie preluate de RAAN Drobeta Turnu Severin şi CET Govora.
De reorganizare nu scapă nici personalul TESA. Astfel, Medinţu a mai declarat că sfârşitul anului 2013 va fi data până la care se va continua procesul de restructurare a personalului TESA, Direcţia Personal, Investiţii sau cea Comercială urmând să intre în reorganizare.
„Noi nu am abandonat problema reorganizării la nivel de complex, fapt ce se va realiza prin restructurarea personalului de la Direcţia Comercială, Financiară, de la Investiţii şi de la Personal. Vom reorganiza aceste patru direcţii până la sfârşitul anului, şi va fi o reducere semnificativă. Personalul ce lucrează în aceste sectoare se va regăsi în număr mic în structura centrală, restul în producţie”, a mai explicat Aurel Medinţu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.