Medințu: ''Condescu vrea 1200 de disponiblizări în 2014, dublu față de cât a anunțat Ciurel''
Medințu: ''Condescu vrea 1200 de disponiblizări în 2014, dublu față de cât a anunțat Ciurel''
Ultra - Scurte23 iulie 2013

Medintu
Vizita secretarului de stat Maricel Popa la Târgu Jiu nu a fost una clarificatoare, în condițiile în care, după întâlnirile pe care le-a avut cu sindicatele din minerit și energie, cu administrația CEO și cu președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, în declarațiile făcute presei, secretarul de stat a vorbit evaziv, fără să aducă nimic nou cu privire la situația companiei. Popa a declarat că nu poate da detalii despre discuțiile pe care le-a avut cu sindicatele, dar a menționat că negocierile au fost reluat.
Aurel Medințu, directorul Diviziei Energetice, a declarat că șeful FNME, Marin Condescu, i-a înmânat lui Maricel Popa un protocol cu mai multe puncte, pe care, teoretic, ar trebui să-și pună semnătura și conducerea Ministerului Energiei.
„Din câte am putut să observ, în acea hârtie a lui Marin Condescu, pe care ne-a arătat-o domnul Popa, era un punct cu privire la reducerea costurilor și disponibilizarea a 1.200 de salariați ai companiei, în 2014”, a declarat directorul Medințu.
Această cerere, venită din partea liderului FNME pare ciudată, având în vedere că managerul CEO, Laurențiu Ciurel, a declarat, în numărate rânduri, că în 2014 vor avea loc doar 600 de disponibilizări, jumătate din câte cere Condescu, fiind vorba în special de salariați aflați în prag de pensionare, care ar putea beneficia de plăți compensatorii și ajutor de stat în timpul rămas până la pensie. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.