Olservmin, achizitii de lux, în timp ce era în situație de faliment
Olservmin, achizitii de lux, în timp ce era în situație de faliment
Ultra - Scurte9 august 2013


Cu toate că sindicalistul Gheorghe Etăgan a pus falimentul Olservmin pe seama CEO, care nu şi-ar fi achitat serviciile pe care firma sindicală le-a prestat, un raport al comisiei de cenzori de la Olservmin, din iunie 2012, scoate în evidenţă că la falimentul firmei „se lucra” încă de anul trecut, când datoriile erau duble faţă de creanţe.
Ciudat este că, deși societatea avea datorii imense, conducerea unității a făcut achiziții total inoportune, printre care și cumpărarea, în leasing, a unui autoturism de teren, în valoare de peste 30.000 de euro.
Astfel, în timp ce Etăgan a aruncat, recent, falimentul Olservmin în cârca managerului CEO, Laurențiu Ciurel, care de la preluarea mandatului a anunţat că renunţă la serviciile prestate de firmele sindicale şi se axează pe contractarea lor de la Minprest Serv, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa, după cum reiese dintr-un raport al comisiei de cenzori de la Olservmin. În raportul respectiv se poate vedea că, încă din primele sașe luni ale lui 2012, societatea era cu un picior în groapă, în condițiile în care nu era la conducerea CEO  Laurenţiu Ciurel, care să aibă un dinte împotriva firmelor sindicale, ci Constantin Bălăşoiu, un susţinător şi, totodată, un director susţinut de mişcarea sindicală.
Potrivit acelui raport, se poate observa că situația Olservmin era destul de gravă, societatea având datorii de 1.510.928 de lei, duble faţă de creanţe, majoritatea fiind la plata TVA-ului, respectiv 631.683 de lei. De asemenea, mai avea de achitat către furnizori 39.176 de lei şi de plătit salarii restante în cuantum de 125.708 de lei. Mai grav este că societatea avea datorii la bugetul statului de peste 250.000 de euro, din care 631.683 de lei reprezintă TVA-ul neachitat către stat, iar restul, de 520.905 de lei reprezintă restanţele celelalte, considerate stopaj la sursă.
În condițiile în care datoriile firmei erau în creștere, societatea a achiziţionat un autoturism marca Volkswagen Tiguan în leasing, a cărui valoare de catalog depăşeşte 32.000 de euro. În iunie anul trecut, mai erau de achitat rate de leasing în valoare de 106.704 de lei (aproximativ 23.000 de euro), precum şi dobânzi aferente de 12.075 de lei.
Detalii, aici.
 

3 COMENTARII
  • gigi 09.08.2013 la ora 18:36 pm
    Pai Mosila nu trebuia si el sa se plimbe cu jepul, ce numai Madalina sa aiba?
  • CATALIN 11.08.2013 la ora 19:54 pm
    DOMNILOR VREAU SA IMI PASTREZ ANONIMATUL DAR VREAU SA VA DAU O INFORMATIE DESPRE UN ANGAJAT AL DUMNEAVOASTRA PE CARE IL AVETI ASA ZIS SEF DE ECHIPA LA BERBESTI SI ALUNU.DOMNILOR SEFI DUMNEAVOASTRA STITI CU CITI BANI A INSELAT FIRMA ACEST OM CARE SE NUMESTE OSOVEI GHEORGHE CARE A FURAT CA IN CODRU DIN FIRMA DUMNEAVOASTRA CU DECONTARILE SI TOATE INSELACIUNILE SI ARANJAT CASA PE AFARA CIRCA 100000 LEI VECHI CU MATERIALE ,DRUJBE,FIER VECHI FURAT DE LA MINIERA CA NAIBA CU UN OM CA EL SI CA ALTII DAU FALIMENT FIRMELE LUATI AMINTE DOMNILOR SEFI CA VA FURA DE SUB NASUL DUMNEAVOASTRA SI NU VEDETI,OAMENI CA EL TREBUIE SA PLATEASCA OAMENI BUNI.NU STIU CUM FUNCTIONEAZA JUSTITIA ACOLO IN TIRGU JIU.
  • COSMIN 20.08.2013 la ora 14:23 pm
    Oameni buni nu stiu cum se face de fiecare data ca Osovei Gheorghe este oaia neagra pentru smecheriile pe care le facea la societate pentru ca ii este permis chiar de societate neregurile ce le facea.Este un smecher ma lua la el sa lucrez la casa lui diferite munci si eu eream angajatul societatii olservmin,deci nu puteam pina acum sa zic ceva pentru ca ma dedea afara.Deci ginditi oameni ce mafie poate sa fie acolo.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *