Nu-l plângeți pe Caragea!

În Gorj, singurul pesedist fericit la ora asta e Viorel Caragea. El a fost pus la adăpost, la Centrul Chinologic de la Sibiu, un fel de pension pe bani publici, de odihnă și recreere, cu doar câteva zile înainte ca și în Gorj să ajungă, în sfârșit, urgia DNA. Practic, Caragea  fost extras din gruparea de ”politicieni” care l-a susținut 6 ani la vârful IPJ și pe care, la rându-i, el a protejat-o cât a putut de mult.

Ion Călinoiu, de pildă, e atât de disperat în acest moment încât unele surse relatează că ieri dimineață s-a dus la București special pentru a bloca mutarea lui Caragea la Sibiu. Odată cu acest transfer, doctorului agramat îi expiră ”protecția divină”. Disperarea nu l-a ajutat pe Călinoiu cu nimic. Deja duhnește a arest și nici măcar Ponta nu mai pune botul la vrăjeala lui.

Desigur că Teodorescu și Văcaru, siamezii neînțărcați ai PSD Gorj, se împăunează că ei l-au rezolvat pe Caragea, cu ”logistica” lui Râmescu, și că este doar prima mutare din strategia lor de preluare a partidului. Cei doi râși n-au cum să înțeleagă că, dintre toți, Viorel Caragea a picat cel mai bine, plecând din Gorj fix înainte să vină molima DNA. Intuiesc că Tobă a avut acceptul lui Caragea pentru mutarea la Sibiu, ceea ce este încă o dovadă de forță din partea fostului șef al IPJ Gorj.

De acum, nimic nu va mai fi la fel și nimeni nu va mai fi în siguranță. Este de așteptat să nu mai vedem rețineri la caterincă, pentru 24 de ore, ale unor directori din Primăria Târgu Jiu, și nici flagranturi eșuate cu Cârciumaru cel cinstit. Nu va trece mult și veți auzi de rețineri la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și la Întreprinderea de Drumuri și Poduri, două dintre izvoarele de bani negri ale nehalitului de Călinoiu. Încet – încet, se vor destructura și rețele ierarhice de magistrați care dau soluții și sentințe de o singură culoare și la Târgu Jiu, și la Craiova și la București.

Deci, nu-l plângeți pe Caragea. Jeliți-i pe ceilalți.