Văcaru pleacă, duhoarea rămâne

Prestația prefectului de Gorj în noul scandal de la Peștișani, ne oferă deosebit de scârbosul prilej să-l vedem pe Alin Văcaru exact așa cum este.

Un măscărici cocoțat în scaunul de prefect la fel de firesc ca scroafa urcată-n copac.

Un ins lipsit de orice autoritate, pe care și femeia de serviciu din Prefectură îl înjură-n gând, și care nu mai poate fi respectat nici de foștii clienți de la cazinoul de la Hotel Gorj.

O slugă a unor șmecheri din ce în ce mai scăpătați, din PSD, care nu dau doi bani pe el, tocmai pentru că n-are nici măcar vocație de slugă, deși se chinuie.

Un om de stat care n-are nimic din ceea ce ar trebui să nu lipsească unui om de stat.

Un tip discreționar și abuziv, care pricepe cu greu că regimul Ponta s-a dus și că fosilele lui nu mai beneficiază de imunitate în fața legii.

Pe timpul mandatului său de prefect, Corpul de Control al Prefecturii a fost desființat, dându-se liber la destrăbălări și orgii dintre cele mai penale, prin majoritatea instituțiilor publice.

Cetățenii care au încercat să se înfățișeze, în audiență, înaintea măscăriciului, au lăsat în biroul său ultima fărâmă de speranță.

Nici măcar nu s-a pus problema, în ultimii ani, ca Prefectura Gorj să încerce o modernizare și o reformare a instituțiilor de stat din acest județ profund corupt. Niciun fel de vorbă nu a suflat măscăriciul despre  corupția din instituții, despre nepotism, despre politizare, despre amatorism, despre angajările făcute doar pe bază de recomandare de la Ion Călinoiu ș.a.m.d.

Dacă-l rogi să spună un singur lucru pe care l-a rezolvat, în județ, de când este prefect, se blochează, n-are ce răspunde.

Cu un asemenea prefect, metastazele din instituții au continuat să se dezvolte, eliminând angajații anti-sistem.

Culmea luptei anticorupție, pe timpul lui Văcaru, a reprezentat-o un flagrant eșuat, pentru suma de 500 de lei, împotriva unui angajat mărunt al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor. Flagrantul ”secret” al DGA Craiova a fost transmis în direct, la una dintre televiziunile PSD, ca să priceapă poporul că oamenii legii luptă împotriva corupției. Din păcate, DGA Gorj nici de asemenea bășini nu mai pare capabilă, ajungând mai rău ca pe timpul lui Copaci.

Ion Călinoiu putea fi demis, legal, încă din septembrie 2015, dacă în postul de prefect nu aveam un asemenea măscărici, la vrăjeala căruia nu mai pune botul nici divizia de starlete neînțărcate din cancelaria lui Văcaru.

Sfidând zecile de mii de șomeri din Gorj, pentru care n-a mișcat niciun deget, Văcaru și-a mutat soția de la Întreprinderea de Drumuri și Poduri, a Consiliului Județean, la Primăria Bumbești Jiu și apoi la ITM Gorj, într-un post deosebit de călduț. Restul femeilor fără loc de muncă, din Gorj, trebuie să aștepte ca soții lor să ajungă prefecți.

Cu mii de protestatari în Piața Prefecturii, Văcaru declara, aproape senil, că la Complexul Energetic Oltenia nu sunt probleme, din moment ce el nu le cunoaște.

În Prefectura Gorj, singurul lucru care mai impune respect este clădirea așa-numitului Palat Administrativ. Prin această bijuterie arhitectonică mișună valeții lui Alin Văcaru și ai lui Ion Călinoiu, robi ai unui sistem cât se poate de infect, care impune salariaților să-și dovedească nu profesionalismul și respectul față de lege, ci supușenia față de astfel de malformați.

Văcaru a compromis atât de mult demnitatea de prefect încât succesorul lui ar trebui să primească spor de rușine.

Acest măscărici ar trebui studiat amănunțit pentru a se găsi, totuși, o explicație științifică, la o întrebare cât se poate de firească: cum a putut Văcaru să nu facă nimic-nimic pentru acest județ, ca prefect și ca reprezentant al unui guvern condus de ”gorjeanul” Victor Viorel Ponta?

Cred că derbedeul de Ponta avea nevoie de un alibi față de gorjeni. De aceea a interpus între noi și el niște malformați. Văcaru e doar unul dintre ei.