Parlamentarii gorjeni, total dezinteresați de problemele profesorilor
Parlamentarii gorjeni, total dezinteresați de problemele profesorilor
Ultra - Scurte8 octombrie 2013

Problemele dascălilor gorjeni nu prezintă nici un interes pentru majortarea parlamentarolor de Gorj, dacă aceștia nu se află în campanie electorală. Invitați la şedinţă pe tema problemelor din învăţământ, Dian Popescu, Toni Mihail Greblă, Tudor Barbu, Scarlat Iriza, Ion Cupă, Vasile Popeangă, Camelia Khraibani şi Mihai Weber, nu doar că nu s-au prezentat la întâlnire, dar nici nu s-au obosit să anunțe dacă vin sau nu, fapt ce i-a revoltat la culme pe sindicaliștii din învătământ.
„Am considerat că avem urgent nevoie de ajutorul parlamentarilor. Din păcate, aproape toţi au arătat dezinteres faţă de situaţia în care se află cadrele didactice. În campania electorală ni s-a promis că imediat ce USL-ul va ajunge la putere, se va modifica favorabil Legea Educaţiei. Apoi, am fost uitaţi. La şedinţă a venit Niculina Mocioi, deputat PP-DD, şi Răzvan Rotaru, deputat USL”, a declarat Constantin Huică, preşedintele USLI Gorj.
Sindicaliștii doresc reintroducerea normei de predare de 16 ore pe săptămână pentru cei care au peste 25 de ani vechime în învăţământ, decontarea banilor pe navetă, şi alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.