Patronul Macofil a murit în stare de detenție. Aștepta judecarea întreruperii executării pedepsei
Patronul Macofil a murit în stare de detenție. Aștepta judecarea întreruperii executării pedepsei
Ultra - Scurte5 august 2013


Ion Pătruţ, acţionarul majoritar al firmei Macofil SA Târgu-Jiu, a decedat, vineri noaptea, în Spitalul Regina Maria din Bucureşti, unde era internat, ca şi deţinut, de câteva zile. Acesta a apucat să sărvârșească doar trei luni din pedeapsa de  aproape trei ani şi jumătate pe care-i avea de executat.
Pătruț fusese, inițial, încarcerat în Penitenciarul de la Târgu Jiu, însă fusese transferat, recent la Rahova. Având în vedere că suferise o intervenţie chirurgicală pe cord deschis fiind cardiac, Pătruţ a stat, în cele trei luni de detenţie, în infirmeria Penitenciarului Tg-Jiu. În urmă cu o lună de zile, omul de afaceri a ajuns la Spitatul Județean Târgu Jiu, de acesta dată, din cauza unei afecțiuni la colon. Cum boala de care suferea nu putea fi tratată în sistemul penitenciar, fostul director al Macofil depusese la Tribunalul Gorj o cerere prin care solicita instanţei să i se aprobe întreruperea executării pedepsei, pentru a-şi putea trata boala.
Pe 31 iulie judecătorii gorjeni deciseseră să amâne pronunţarea unei sentinţe până la sfârşitul lui august sau chiar începutul lui septembrie, între timp Pătruţ urmând să fie supus unei expertize medico-legale, care să confirme dacă are sau nu o boală atât de gravă.
Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Macofil, în vârstă de 74 de ani, a fost trimis în judecată de DNA, în luna februarie 2011 ,pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă calificată, uz de fals în formă continuată şi spirijinirea unui grup infracţional, împreună cu deja celebrul Constantin Bucloiu. Acesta împreună cu alte persoane au cumpărat în leasing diverse utilaje pentru care nu au mai achitat ratele dar nici nu le-au înapoiat firmelor de unde au fost achiziţionate.
În cursul acestei seri el va fi adus la  locuinţa sa din Târgu-Jiu urmând ca miercuri să fie înmormântat la Polovragi. Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *