Prostia din Primăria Târgu Jiu se plătește: licitație de 10 miliarde pentru întreținerea betonului amprentat!
Prostia din Primăria Târgu Jiu se plătește: licitație de 10 miliarde pentru întreținerea betonului amprentat!
InvestigatiiUltra - Scurte19 mai 2013

dumitru florescu 495

O nouă taxă pe prostia din Primăria Târgu Jiu, pe care trebuie să o achite, firește, tot omul de rând! 10 miliarde va costa doar curățarea și lăcuirea betonului amprentat! Urmează alte licitații și alte zeci de miliarde cheltuite, probabil, pentru repararea crăpăturilor din suprafața pietonală și din așa-zisele fântâni arteziene

După ce ani în șir Cârciumaru a aberat – și papagalii din jurul lui au repetat în cor – că centrul „modernizat” al orașului e frumos, durabil și ieftin (dar sunt unii care nu-l înțeleg și-l critică nejustificat), iată că Primăria Tg Jiu a publicat pe SEAP anunțul de organizare a licitației pentru desemnarea firmei care va presta „Lucrări de întreținere beton amprentat zona Victoria Centru din municipiul Târgu Jiu”. Valoarea estimată a contractului este de 8 miliarde plus TVA, deci de 10 miliarde, și urmează a se întinde pe o perioadă de 4 ani.
 

licitatie beton amprentat

Așa-zisa modernizare a centrului Târgu Jiului a costat, până în prezent, câteva sute de miliarde, la care se adaugă dobânzile fabuloase aferente creditelor angajate în acest scop de Primărie. Betonul amprentat se repară de câteva ori pe an, din bani publici, firește, și nimeni nu știe dacă investiția a fost sau nu recepționată oficial.

centrul targu jiului

Principalii vinovați: Cârciumaru și Florescu!

Nu s-ar fi ajuns aici dacă primarul Cârciumaru n-ar fi insistat să se aplice proiectul și soluțiile tehnice ale arhitectului comunist Dumitru Florescu, aflat de mult pe linie moartă, atât din pricina vârstei cât și din cauza „profesionalismului” său. Într-o dispoziție de șantier PENALĂ, emisă de Florescu retroactiv și acceptată ca legală de Primăria Tg Jiu, arhitectul susține, sub semnătură, că „betonul amprentat este cea mai ieftină, cea mai rezistentă și cea mai aspectuoasă soluție”. În același document, Florescu enumeră avantajele betonului amprentat: „cost redus, întreținere ușoară, paletă coloristică și amprentare foarte largă cu aceiaș (sic!) rezistență în timp”.

10 miliarde costă doar curățarea și lăcuirea betonului amprentat!

Dacă realitatea corespunde acestor documente oficiale, dacă betonul amprentat este cea mai ieftină și rezistentă soluție, de ce e nevoie de două miliarde și jumătate anual (dacă nu socotim adiționalele pe care le va aproba Cârciumaru) doar pentru curățarea și lăcuirea lui?

caiet sarcini beton amprentat

Deoarece, în caietul de sarcini, directorii Ionescu și Jilăveanu vorbesc doar de curățarea și lăcuirea betonului amprentat, ne așteptăm să aflăm, în perioada următoare, și de alte licitații, pentru repararea frecventelor crăpături din suprafața pietonală și din așa-zisele fântâni arteziene din centrul „modernizat”.

arteziana

Licitație organizată într-o perioadă cu fum de mici și mulți oameni beți

Această primă licitație se organizează, deloc întâmplător, în perioada Zilelor Orașului, când sunt mai mulți oameni beți și dezinteresați de ceea ce se întâmplă, ca de obicei. Așteptăm ca măcar o parte dintre consilierii locali să rămână treji și să întrebe în ședința extraordinară de Consiliu Local, programată în această săptămână, cum vine treaba asta, cu betonul amprentat ieftin ca braga, a cărui întreținere costă zeci de miliarde.

Marți, 21 mai a.c., vom publica în GORJNEWS documente care-i incriminează penal pe arhitectul Florescu și pe o parte dintre specialiștii Primăriei Târgu Jiu.

5 COMENTARII
 • gorjanul 20.05.2013 la ora 0:10 am
  Narcis , ar trebui sa-i urci pe mamelucii cu functii de raspundere din primaria Tg Jiu intr-un autocar cu destinatia Sibiu si sa-i pui in genunchi in fata lui Iohanis sa-si ceara scuze ca au impartit intre ei mii de tone de piatra cubica din granit , rezultata din demolarea strazilor pavate din vechiului centru civic al orasului . Sibiul a fost declarat anul trecut Capitala Europeana a Culturii insa ,, saracii aia ,, de la Sibiu n-au avut sute de miliarde sa toarne betoane ca in oborul vacilor de la Negomir , au organizat manifestarile culturale pe strazile si centrul Sibiului pavate ,,,,,cu piatra cubica . Daca nu vei gasi un autocar vei avea doua solutii : 1. Sa transporti mamelucii din primaria Tg Jiu sa vada Sibiul cu o duba de la Penitenciarul de pe V. Alexandri . 2. Pana faci rost de duba trimitei sa vada ce frumusete de curte si-a construit omul de afaceri Viorel Petcu la Rasovita cu cateva vagoane de piatra cubica ,,,,,aruncata de primarul Carciumaru .Se pare insa ca Carciumaru ( sic ) a ramas din copilarie cu obsesia baligilor de vaca din curte si ca orice taran care se respecta , cum mai face rost de un ban , cum mai toarna niste betoane prin curte ,,,,, .
 • rodi 20.05.2013 la ora 10:31 am
  betonul amprentat ca si borduriada cu nume de trotuar pe care am dori sa vina sa se plimbe si primarul .in loc de trotuare avem dealuri si vai ,,urci, cobori "nu mai vb de doamne ca le intra tocurile printre pavelele puse .
 • gabi 20.05.2013 la ora 12:32 pm
  Inca o hotie pe banii cetatenilor din Tg jiU.In toate orasele civilizate se foloseste piatra naturala pentru pavaj.La noi au aplicat cea mai proasta solutie tehnica si i-am dat bani lui Mazare sa se plimbe prin Madagascar.Hotie, incompetenta, prostie, pana cand?
 • inefabila 20.05.2013 la ora 14:44 pm
  estetic,comentez putin....prea multa inghesuiala pe spatiu mic....practic?durere in timpul ploilor si cel mai reusit patinoar pe timpul iernii...personal ,consider cea mai mare bataie de joc la adresa noastra.domnilor,de la primarie,ati uitat de unde ati plecat?sunteti o echipa,toti sunteti teoreticieni fara simt practic?
 • Procurorii din Gorj iartă infractorii c 21.05.2013 la ora 9:22 am
  [...] că betonul amprentat e cea mai ieftină, durabilă și ușor de întreținut soluție, acum Primăria Târgu Jiu derulează o licitație pentru stabilirea firmei care va lăcui suprafața pietonală. Costuri inițiale, fără [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *