Rușeț: ''Scindarea sindicatelor ar distruge mișcarea sindicală. Nu voi fi parte la așa ceva!''
Rușeț: ''Scindarea sindicatelor ar distruge mișcarea sindicală. Nu voi fi parte la așa ceva!''
Ultra - Scurte18 iulie 2013

Invitat la emisiunea Interviurile Infinit FM, prim-vicepreședintele FNME, Ion Rușet, a comentat reținerea lui Fluerătorul, spunând că o parte din vină pentru distrugerea drumului reabilitat de firma sindicalistului o are și Primăria Slivilești. De asemenea, acesta a vorbit și despre zvonurile cum că sindicatele ar urma să se schindeze, dar a explicat și de ce a fost benefică pentru CE Oltenia închiderea carierelor private din zona Motru.
”Domnul Sorin Bucurescu este un tip vocal, un primar vocal. Pe drumul acela, și vă spun asta pentru că am cirulat de multe ori pe acolo, nu aveam loc să circul de mașinile de supertonaj, de 40 de tone. Atunci primăria ar fi trebuit să fie extrem de vocală, în 2007 și 2008. Trebuiau impuse restricții de circulație, pentru că intrarea pe acel drum se face din comuna Slivilești. Din păcate, cei care aveau cariere private foloseau drumul respectiv fără nici o restricție” a ținut să precizeze Rușeț.
Rușeț a continuat, declarând că închiderea carierelor private din zona Motru a fost benefică pentru CE Oltenia, în condițiile în care RAAN, care avea datorii imense de mai multi ani la CE Oltenia, le plătea acestora cărbunele la 30 de zile.
” Pentru CEO, închiderea acestor cariere private a fost benefică. Nu vi se pare strigător la cer că CEO are mii de miliarde de luat de la RAAN, de ani de zile? Unele dintre aceste facturi sunt în pericol de prescriere și cei care aveau cariere private își luau banii la 30 de zile. Nu vi se pare că este strigător la cer acest lucru, în timp ce Complexul Oltenia se confruntă cu un blocaj, o lipsă a lichidităților?” a declarat Rușeț.
Liderul sindical a comentat și declarațiile lui Dan Ilie Morega, cum că sindicatele ar urma să se scindeze în 3 grupări separate, spunând că acest lucru ar distruge mișcarea sindicală din Gorj.
”Domnul Morega a făcut  o remarcă, și anume, în Oltenia sindicatele se vor împărți în trei grupări. Va spun din start, eu nu voi face parte dintr-un asemenea scenariu. Orice secesiune  ar fi distrugătoare pentru mișcarea sindicală, iar cei care se gândesc la această secesiune sigur pun capac mișcării sindicale. De aceea sunt împotriva unei asemenea abordări” a mai spus Rușeț.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *