Salariații Olservmin vor să-i ceară explicații lui Ponta: ”USL ne-a transformat în cerșetori!”
Salariații Olservmin vor să-i ceară explicații lui Ponta: ”USL ne-a transformat în cerșetori!”
Ultra - Scurte13 august 2013


Salariații Olservmin ce au protestat ieri în fața sediului Diviziei Miniere și au fost și în audienșă la Prefectură vor să meargă la Guvern, pentru a-i cere explicații Premierului Victor Ponta, consvinși că demersurile lor de până acum nu vor avea nici un efect. Oamenii spun că au acceptat să fie expropriaţi de minerit pentru a fi angajaţi la Olservmin, iar acum au fost daţi afară înainte de a face vechimea necesară pentru a intra în şomaj.
„Nu ne ia nimeni în calcul. Nu cred că se va rezolva ceva. Colegii noștri au spus să ne organizăm, să plecăm la domnul Ponta la București. Altă soluție nu mai avem. O să ne ducem peste domnul Ponta la București, pentru că el în campania electorală a promis că va crea locuri de muncă. Păi să ne dea locuri de muncă acum. Din cauza USL am ajuns să cerşim”, a spus un angajat.
Oamenii disponibilizați de la Olservmin, după ce societatea a intrat în insolventă, au primit promisiuni, din partea autorităților județene, că vor fi preluați de altă firmă sindicală, însă acest lucru nu s-a mai întamplat. Mai mult, Aurel Medințu, director în cadrul CEO, a declarat că că societatea minieră nu este instituţie de binefacere.
„Nu ştiu ce se întâmplă, hotărârea a fost luată, o să vedem ce ne informează Divizia Minieră. Nu putem să ne transformăm în societate de caritate. Presiunea cheltuielilor cu munca vie asupra costurilor este extraordinar de mare”, a precizat Medinţu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.