Șeful DNA Târgu Jiu, prins cu minciuna după ce a încălcat legea
Șeful DNA Târgu Jiu, prins cu minciuna după ce a încălcat legea
Ultra - Scurte11 septembrie 2013


Procurorul şef de la DNA Târgu-Jiu, Adrian Cristian Bertha, crede că tot orașul e tarlaua lui personală și că regulile, și legile, sunt doar pentru ”cei mici”. Numai astfel se poate explica cum el, ditamai procuror șef, a parcat neregulamentar, chiar în fața Tribunalului Gorj, blocând, timp de două ore, un bătrân bolnav care se afla într-o maşină.
Rudele bătrânului îl duseseră pe acesta în maşină, pentru că era greu transportabil, și nu putea sta în picioare, şi aşteptau la spital actele de externare.
„L-am externat acum şi nu puteam să-l ţinem în picioare atâta timp. L-am dus în maşină. Nu am parcat pe locurile rezervate Ministerului Justiţiei, ci imediat după aceste locuri. Eu m-am dus să iau actele de la spital şi bagajele tatălui meu şi când m-am întors am văzut maşina asta albă în spatele maşinii mele”, a povestit fiul bătrânului.
Grăbit, probabil pentru că întârziase la un proces care se dezbătea la Tribunalul Gorj, procurorul Bertha a parcat fix cum a vrut mașina, neținând cont că blochează pe altcineva.

Aventura, însă, a început abia după ce șoferul mașinii blocate a ieșit din spital. Acestuia i-au luat două ore de căutări pentru a afla cine conduce mașina respectivă, din cauză că jandarmii care păzeau Tribunalul se tot eschivau.
„Atât mi-au spus jandarmii, că e maşina unui procuror şi că nu pot să-l deranjeze. Nu se poate, să fie procuror şi să încalce toate regulile. Nu se uită şi el, nu se întreabă cum iese ăsta de aici. Nu le pasă, că ei cred că li se cuvine tot”, a mai spus şoferul.
Chiar și după ce aflat că mașina este a procurorului șef al DNA Târgu Jiu, șoferul mașinii blocate a trebuit să îl caute pe Bertha prin Tribunal, pentru că cei care asigurau paza la Tribunal au refuzat să meargă să-i spună procurorului ce a făcut.
Pentru a rezolva problema, procurorul a dat cheile unui jandarm să mute mașina.  Întrebat de ce a parcat ilegal, procurorul n-a recunoscut acest lucru, și a mințit cu nerușinare, neștiind că jurnaliștii deja îi fotografiaseră maşina.
„Nu am blocat pe nimeni, nu am parcat ilegal, ci pe locurile Ministerului Justiţiei”, a răspuns Cristian Bertha. Problema este că cele 13 locuri ale Ministerului Justiţiei erau deja ocupate, iar procurorul şef nici măcar nu parcase regulamentar, blocându-l intenţionat pe şofer.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *