Serviciul de Ambulanță Gorj, desființat
Serviciul de Ambulanță Gorj, desființat
Ultra - Scurte23 august 2013


Serviciul județean de Ambulanță Gorj va fi desființat, potrivit unui proiect al Guvernului Ponta, ce vrea înființarea Serviciul Regional de Ambulanţă Sud Vest, cu sediul la Craiova. Astfel, Serviciul judeţean de ambulanţă Dolj va fi reorganizat, iar Serviciile judeţene de ambulanţă Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Olt vor fi desființate.
Proiectul de HG prevede înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Nord Vest, Centru, Vest, Sud Vest, Sud, Sud Est, Nord Est, la care se adaugă Bucureşti-Ilfov, prin reorganizarea unor ambulanţe judeţene şi desfiinţarea altora.
„La momentul actual, sistemul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească din România suferă de grave neajunsuri, care au fost semnalate de repetate ori. Problema majoră o constituie separarea administrativă şi operativă între serviciile judeţene de ambulanţă din cadrul unei regiuni, ducând la disfuncţionalităţi grave în acordarea asistenţei medicale de urgenţă în zone apropiate din aceeaşi regiune. Serviciile Judeţene de Ambulanţă funcţionează în zone administrative bine determinate şi care nu permit organizarea intervenţiei în mod eficient. De multe ori, ambulanţa întârzie în diverse zone ale ţării, din cauza lipsei unei ambulanţe disponibile în zona administrativă respectivă, când la distanţe mici se află ambulanţe libere în zona administrativă limitrofă”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.
Detalii, aici.

2 COMENTARII
  • Elena 28.08.2013 la ora 8:04 am
    Voi face un drum la Cluj si-i voi cere scuze lui Boc pentru toata aversiunea ce i-am purtat-o . Vad ca Ponta guverneaza fix pe legile pe care le dezaproba pe vremea cand era in opozitie .
  • Viban 30.08.2013 la ora 9:59 am
    Desfintarea administrativa a Serviciilor Judetene de Ambulanta este utila si benefica Sistemului de Sanatate daca are in vedere o mai buna dispersie a unitatilor de ambulanta in teritoriu prin reducerea posturilor nonmedicosanitare si tehnice auto concomitent cu cresterea numarului de ambulante si personal medico-sanitar si tehnic operativ precum si eficientizarea interventiilor la cazuri. Totodata trebuie optimizata conduita personalului medico-sanitar care are obligatia permanenta sa-l insoteasca pe bolnav si nu pe conducatorul auto in timpul deplasarii cu bolnavi spre unitatea medicala , administrandu-i acestuia chiar si medicatie de tip "placebo" dar oricum suport psiho-medical. Iertata-mi fie opinia dar vreau sa cred ca astfel va creste prestigiul socio-medical al prestatiilor serviciilor de ambulanta.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.