Sindicaliștii vor să vadă raportul ITM rezultat în urma controlului la CEO
Sindicaliștii vor să vadă raportul ITM rezultat în urma controlului la CEO
Ultra - Scurte7 iunie 2013

Ion Rușeț a declarat ieri că FNME a solicitat o copie a raportului rezultat în urma controlului la CE Oltenia, în contextul în care această verificare a fost făcută după o sesizare a sindicatelor.
„Am insistat să avem astăzi (n.red- ieri) o copie după raportul inspecţiei. Am fost refuzat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, pe motiv că adresa de înaintare nu poate fi semnată decât de inspectorul general şi acesta nu este în instituţie“, a declarat Ruşeţ, care pune la îndoială seriozitatea ispectorului șef al ITM Gorj, George Romanescu.
Controlul ITM a fost cerut de sindicate după ce conducerea CE Oltenia a modificat salariile a peste 2000 de oameni fără acordul acestora, iar apoi i-a obligat să semneze actul adiţional. Ruşeţ spune că doar 200 de persoane nu au semnat, ceilalţi cedând presiunilor. „Sunt mai multe presiuni. Atenţionarea cu schimbarea locului de muncă într-o altă zonă, lista de disponibilizări, presiuni pe care nu vi le imaginaţi, presiuni nepermise pentru o administraţie de secolul 21“, a încheiat Ruşeţ. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.