Sindicalistul Marciuc speră să obțină în instanță postul bine plătit de inspector social
Sindicalistul Marciuc speră să obțină în instanță postul bine plătit de inspector social
Ultra - Scurte9 august 2013


Liderul de sindicat de la Jilț, Adrian Marciuc, a dat în judecată CE Oltenia, după ce conducerea gigantului energetic l-a încadrat, din inspector social, cu un salariu de peste 120 de milioane de lei vechi, lunar, în simplu inginer, cu o remuneraţie mult mai mică.
La începutul lunii iulie, odată cu intrarea în vigoare a contractului colectiv de muncă pe 2013-2014, prin care complexul a decis unele reduceri salariale care au vizat şi categoria, până atunci privilegiată, a inspectorilor sociali, conducerea CEO i-a oferit sidicalistului un post de inginer, conform cu pregătirea şi experienţa sa, şi l-a invitat, cinci zile mai târziu, să semneze actul adiţional în cazul în care ar fi fost de acord cu funcţia primită. Însă, Marciuc a refuzat ”munca de jos”, și a decis să acționeze complexul energetic în judecată.
În prezent, procesul se află în faza preliminară, urmând ca CEO să formuleze întâmpinare, abia apoi instanţa urmând să se pronunţe.
Marciuc a mai declarat că toți cei care nu au semnat adiționalele au dat în judecată CEO și că singurul mod de a renunța la acțiunea în instanță este dacă și-ar recăpăta postul și salariul de inspector social de care beneficia înainte.
„Nu ştiu ce clasă îmi dăduseră, dar oricum nu acceptam. Toţi cei care nu am semnat adiţionalele am formulat acţiuni în instanţă. Sunt discuţii să se renominalizeze inspectorii sociali. Am vorbit şi în Comisia paritară, iar FNME a trimis o adresă în acest sens, şi aşteptăm ca Directoratul s-o pună în discuţie. Dacă lucrurile se vor regla vom renunţa la acţiunile în instanţă”, a precizat Marciuc.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *