Situație dramatică la Pinoasa. Sătenii, nevoiți să bea apă cu viermi, autoritățile nu fac nimic!
Situație dramatică la Pinoasa. Sătenii, nevoiți să bea apă cu viermi, autoritățile nu fac nimic!
Ultra - Scurte9 august 2013


Locuitorii satului Pinoasa se confruntă cu o situație dramatică, fiind nevoiți să se trezească încă de primele ore ale dimineții pentru a sta la coadă la cişmeaua din sat, singura sursă de apă din zilele caniculare. Problema este cu atât mai gravă cu cât apa este plină de viermi. Pentru această situație vinovat este CEE, care a excavat, la mina din apropiere, cu patru metri sub pânza freatică. Reprezentanţii gigantului energetic ridică din umeri şi promit că situaţia se va remedia,  însă nu fac nimic concret.
Aproximativ 300 de gorjeni din satul Pinoasa sunt nevoiţi să îndure setea în zilele caniculare, după ce Cariera Pinoasa a excavat cu 4 metri sub pânza freatică. În timp ce lucrările miniere se fac cu apă din belşug, localnicii stau la coadă ore în şir pentru a putea lua câte o găleată de 10 litri de apă de la cişmeaua din sat.  Cei care au mijloace de transport cară apă cu bidoanele de la zeci de kilometri pentru a nu-şi   îmbolnăvi copiii, însă bătrânii nu au ce face şi trebuie să îndure această situaţie, mulţi dintre ei fiind foarte bolnavi pentru a putea merge la Vârţ după apă.
Nemulţumiţi de faptul că şefii judeţului nu se implică în rezolvarea problemei lor, locuitorii din Pinoasa spun că săptămâna viitoare vor veni la Instituţia Prefectului pentru a le aduce lui Claudiu Teodorescu şi lui Ion Călinoiu câte o cană de apă cu viermi.
„Nu mai putem răbda, e caniculă şi pe nimeni nu interesează de noi. Săptămâna viitoare vom veni toţi la Prefectură şi vom merge la domnul prefect şi la domnul Călinoiu pentru a-i servi  cu câte o cană de apă cu viermi. Să vadă şi ei cum stau lucrurile aici. Poate aşa vor lăsa birourile şi vor veni să vadă cum rabdă copiii noştri de sete”, a declarat în localnic.
Primarul Dumitru Vulpe spune că nu îi poate ajuta pe oamenii în problema apei întrucât nu poate obţine autorizaţii în vederea demarării vreunei investiţii la Pinoasa.
„La Pinoasa este o situaţie deosebită. Oamenii stau cu casele să cadă pe ei şi nu pot să facă vreo renovare întrucât nu se poate obţine autorizaţie de construcţie. Nici primăria şi nici oamenii nu pot obţine autorizaţii nici măcar pentru a face fântâni. S-a ajuns ca un sat întreg să se confrunte cu lipsa apei potabile din cauza lucrărilor miniere efectuate în zonă. De zeci de ani oamenii aşteaptă să fie strămutaţi, dar nu se face nimic în acest sens”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.