Spitalului Municipal Motru, aproape de faliment
Spitalului Municipal Motru, aproape de faliment
Ultra - Scurte27 mai 2013

Spitalului Municipal Motru este la un pas de colaps financiar, după ce sumele acordate lunar către unitate, prin contractul cu CJAS, de 600.000 de lei , abia ajung pentru plata salariilor, pentru care se cheltuiesc lunar 500.000 de lei. Luna trecută, facturile la gaze au fost plătite de autorităţile locale care au binevoit să achite utilităţile pentru ca unitatea să nu aibă arierate.
„Avem acelaşi buget ca şi în anul 2012, deşi anul acesta au crescut salariile şi alte cheltuieli(…). Primim şi mai puţini bani per pacient şi ni se acordă sume de bani pentru un indice de performanţă de 0,8, deşi am ajuns la 0,9. […] Nu ştim ce o să facem din această lună, pentru că noi avem 100 mii lei pentru utilităţi şi medicamente, iar noi achităm lunar, în perioada de vară, aproximativ 200 mii lei pentru plata către furnizori”, a precizat Teodor Zavate, managerul Spitalului Municipal Motru.
Pe langă faptul că situaţia financiară a spitalului este una precară, în farmacia unităţii spitaliceşti de la Motru nexistând nici măcar o doză de ser antiviperin şi vaccin antitetan, la unitatea medicală din Motru există şi deficit de personal. „În perioada 2012-2013 au avut loc cinci pensionări, având un deficit la secţia de Interne, Ginecologie, dar şi la laboratorul spitalului”, a mai spus Teodor Zavate. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *