Unde sunt terasele lui Cârciumaru din centrul Târgu Jiului?
Unde sunt terasele lui Cârciumaru din centrul Târgu Jiului?
InvestigatiiUltra - Scurte7 iunie 2013

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a promis la începutul acestui an că va amenaja în centrul oraşului terase de vară, ce urmau să funcţioneze pe întreaga durată a sezonului estival. Terasele, care ar fi trebuit să fie amplasate în zona Victoria, lângă sediul CEC, ar fi urmat modelul celor existente în centrele vechi ale altor oraşe cu tradiţie îndelungată în acest sens: Bucureşti, Sibiu, Braşov.

Cum sezonul estival a început de o bună bucată de vreme, ne întrebăm ce s-a întâmplat cu acest proiect, unde sunt terasele domnului Cârciumaru, pentru că în locul unde ar fi trebuit să fie amplasate bate vântul.

În urmă cu şase luni…
Iată ce declara, cu mult elan, domnul primar în ianuarie anul acesta: „În vară, acest tronson de la CEC până la fosta cofetărie Magnolia va fi concesionată şi o să dăm autorizaţii pentru terase de vară aşa cum e în Centrul Vechi al Capitalei. Avem un centru frumos.” Apoi, în februarie, ceva mai potolit, Cârciumaru preciza că îşi doreşte să amplaseze terase în centru, dar că aşteaptă ca investitorii să vină, să îl caute: „Ne-am dori şi îmi doresc să amplasăm pe centrul oraşului, pentru că avem şi unde, terase de vară. Trebuie să vină doritorii să analizăm, să vedem unde sunt zonele unde le vom amplasa, pentru că, pe lângă cele necesare, cu prioritate trebuie să avem posibilitatea să asigurăm o toaletă în zonă. De poziţionarea unei toalete ecologice depinde foarte mult şi de amplasarea teraselor pe viitor”.
„Ajutăm cu ce putem”
Cu privire la această problemă, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ramona Evulescu, ne-a declarat următoarele: „Acel proiect era, de fapt, o idee a domnului primar, dar aşteptăm şi cereri din partea celor care doresc să facă respectivele terase. Nu depinde doar de noi. Singura condiţie a primariei a fost ca terasele să aibă un grup sanitar asigurat. Dacă vom primi cereri, noi suntem gata să ajutăm cu ce putem.”
Cu alte cuvinte, acum, primăria nu mai este atât de entuziastă şi de doritoare de a se implica în acest proiect, ca la începutul anului. A intrat în modul de aşteptare. Dacă vine cineva bine, dacă nu, asta e.  La fel ca în multe alte situaţii, şi de această dată, Primăria Târgu Jiu lansează promisiuni pe care nu le duce la bun sfârşit.

9 COMENTARII
 • ion 07.06.2013 la ora 22:04 pm
  Avem in schimb o terasa fara autorizatie pe colt cu bijuteria Cici vis-a-vis de hotel Gorj.
 • gorjanul 07.06.2013 la ora 23:10 pm
  Inteligentul asta care semneaza ,, primar ,, ar fi trebuit sa stie ca terasele pe trotuare sunt de fapt prelungiri ale spatiilor comerciale . Deci pe intelesul taranului de la Negomir , daca pe strada respectiva sunt 5 restaurante care au bai , bucatarii , spatii de depozitare a marfurilor , spatii frigorifice etc , atunci acestea sar putea extinde pe betoanele amprentate cu terase . Pe cand asa , in acea zona cu banci , case de amanet , magazin de electrice nu se pot amenaja terase pentru simplul motiv ca nu exista toalete si locuri de depozitat marfa , frigorifice , spalatoare de vase etc . In prostia lui primarul ar pune toalete ecologice imputite in usa CEC ului , Bancii Carpatica etc . Am mai spus : inconjoarate ma' nea' primaru' si de oameni inteligenti care pentru o idee buna sau pentru un principiu sa se ia cu tine de gat . Dar tu esti invatat sa fii inconjurat de paparude si pupincuristi care sa spuna : am inteles domnule primar , dvs sunteti soarele si luna de pe cer .Asa ca suporta consecintele inculturii tale .
 • Fred 08.06.2013 la ora 10:39 am
  Dar terenurile de baschet promise de același primar unde-s?
 • Gogoseria Fitzosica 10.06.2013 la ora 9:01 am
  Va sfatuiesc sa nu va impacientati.Toate spatiile promise de dl.primar doctor inginer Florin Carciumaru se regasesc in mall-ul de langa Interex facut de investitorii austrieci acum cativa ani si in mall-ul de pe Insulita facut de investitorii ,parca israelieni .Pentru ca Tg Jiu este un oras cu o putere de cumparare foarte mare ,( in urma investitiilor masive si a crearii de mii de locuri de munca in zona noastra) se va mai construi un mall de catre o companie sud-africana in 2014.In acest fel atat localnicii cat si turistii veniti in zona( prin aeroportul construit acum cativa ani de dl.Mischie la Stanesti sau pe drumurile Rovinari-Tg Jiu si Bumbesti -Tg Jiu ,supermodernizate de dl.Ion Calinoiu) vor putea sa-si cheltuiasca banii si sa petreaca clipe de neuitat in amfiteatrul din zona centrala vizionand spectacole ale ansamblului profesionist " Doina Gorjului".Ca cetatean contribuabil propun ca in toate aceste mall-uri sa se creeze zone speciale unde sa se amplaseze gratare si dozatoare de bere ca sa putem sarbatori in mod continuu "Zilele orasului".Pentru ca nici cei mici nu au fost uitati , prichideii orasului isi pot sarbatori zilele de nastere cu mancare sanatoasa si ieftina de la restaurantul fast-food Mc Donald's ,adus in oras de catre dl. deputat Victor Ponta.
 • Pontica 10.06.2013 la ora 20:15 pm
  Probabil nu a fost ofertat de Sarcina, sa ii mai pompeze niste banuti ca imediat rasareau niste terase GEN 'Succes'
 • Mihai 11.06.2013 la ora 1:09 am
  Se promit foarte multe, insa se fac foarte putine... este ceva tipic politicienilor, nimic nou. Sa fim seriosi, adevarul este ca nu mai putem fi surprinsi de genul asta de atitudine din partea lor de foarte mult timp. Pacat!
 • gorjanul 11.06.2013 la ora 18:05 pm
  Papagalii astia nu sunt politicieni . Ei sunt doar niste palavragii parveniti care profita de bunacredinta batranilor ce se lasa pacaliti de pupaturile acestor scarbosi . Profita de asemeni si le fura voturile tiganilor din meteor care siau construit case fara autorizatii pe terenurile romanilor iar Carciumaru le a dat acte la terenurile furate .
 • Andreea 12.06.2013 la ora 16:25 pm
  Si cu toate astea iata ca "taranul de la Negomir' inca ne conducea minunata urbe.....avem ceea ce meritam!!!
 • Cârciumaru și Ermina au umplut cu kits 01.07.2013 la ora 9:16 am
  [...] După ce a mințit fără nicio rușine târgu-jienii că în această vară for fi deschise mai multe terase în centru, așa cum există la Sibiu, Brașov și în alte locuri, primarul a răspuns cum a vrut mușchii [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.